AcasăNewsISIS pregateste bomba cu scorpioni

ISIS pregateste bomba cu scorpioni

Organizatia terorista Statul Islamic a pus la punct un dispozitiv de aruncat proiectile umplute cu scorpioni in orasele si satele irakiene pentru a semana panica.

Scorpionii sunt ultima pedeapsa inventata de jihadisti

In incercarea de a semana constant teroare, jihadistii ISIS recurg la orice metoda. Ultima este bombardamentul cu scorpioni: este vorba de recipiente pline fiecare cu sute de asemenea arahnide, care urmeaza sa fie aruncate peste zonele populate din Irak. Chiar daca nu pot cauza pericol in masa, impactul psihologic grav este garantat. Ideea unei ”bombe cu scorpioni” pare desprinsa din scenariul unui film horror modern insa tactica are o vechime milenara. Metoda apartine irakienilor si a fost utilizata impotriva armatelor romane in localitatea desertica Hatra, in anii 198-199 iChr., potrivit dailymail.co.uk. Hamish de Bretton-Gordon, expert NATO in arme chimice si biologice, a declarat pentru The Mirror ca ISIS a improvizat dispozitive pentru a lansa creaturile veninoase. ”Scorpionii sunt robusti, chiar daca sunt lansati de la mare departare. La spargerea recipientelor, se vor raspandi peste tot. Unii sunt extrem de veninosi, dar ideea principala e sa provoace teama. Va fi cu siguranta un impact psihologic profund”, a declarat acesta.

Executie in masa in apropiere de Tikrit

Odata capturati, opozantii Statului Islamic sunt ucisi fara mila

ISIS a publicat, luni, trei de fotografii cu executia a 13 oameni, descrisi ca militanti suniti care se opun jihadistilor, in apropiere de Tikrit (nordul Irakului). Localnicii au confirmat pentru AFP ca executia masiva a avut loc langa o piata din apropierea orasului, aproape de intersectia drumurilor ce duc la Tikrit, Kirkuk si Al-Alam.  Intr-o fotografie, 11 oameni imbracati in haine portocalii apar ingenunchiati, avand in spate cate un jihadist inarmat si mascat. In fundal, se vede un drapel ISIS. Intr-o alta fotografie, teroristii isi agita armele dupa executie, iar in alta apare un mic grup de oameni, intre care si copii, langa cele 13 cadavre, care fusesera tarate in intersectie. Localnicii au indicat ca victimele erau combatanti tribali suniti care se opun ISIS, cunoscuti precum ”Cavalerii din Al-Alam” si care ar fi fost capturati de jihadisti in urma cu 11 zile.

author avatar
Tudor Borcea
1.281 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger