AcasăNewsISIS pregateste atacuri teroriste pe plajele din Europa

ISIS pregateste atacuri teroriste pe plajele din Europa

Principalele locuri vizate de supusii lui Abu Backr al-Baghdadi sunt coastele din sudul Frantei, cele italiene si statiunea Costa del Sol din Spania

Mai multe zone turistice de pe coastele europene se afla in vizorul gruparii teroriste, informeaza cotidianul german Bild.

Principalele locuri vizate de supusii lui Abu Backr al-Baghdadi sunt coastele din sudul Frantei, cele italiene si statiunea Costa del Sol din Spania

Publicatia germana evoca informatii primite de serviciile de informatii federale din Africa, via servicii omoloage din Italia. Potrivit acestora din urma, teroristii vor incerca sa se deghizeze in vanzatori ambulanti de suveniruri si de bauturi racoritoare. Printre potentialele tinte ale atacurilor se numara coasta de sud a Frantei, regiunea turistica Costa del Sol din Spania dar si plaje din Italia, informeaza Ria Novosti. Publicatia germana explica pe de alta parte ca teroristii care se afla la originea acestor amenintari ar fi de nationalitate senegaleza , aflati in legatura cu gruparea terorista Boko Haram, care actioneaza cu extrema brutalitate in Nigeria si in anumite regiuni din tarile invecinate. In 2015, Boko Haram a jurat credinta ISIS si s-a rebotezat Provincia vest-africana a Statului Islamic. Saptamana trecuta, cotidianul spaniol El Mundo a informat ca o ascunzatoare de arme apartinand unei grupari teroriste care face parte din ISIS a fost descoperita in Ceuta, enclava spaniola in Africa.

Daesh trimite noi combatanti in Belgia

OCAM (organ de coordonare pentru analiza amenintarilor) a indicat, ieri, intr-o conferinta de presa, ca au fost primite informatii cu privire la noi combatanti ISIS care au fost trimisi in Belgia dar si in alte tari europene, informeaza La Derniere Heure. Nivelul amenintarii teroriste in Belgia ramane la 3 (pe o scara de maximum 4), a afirmat directorul OCAM, Paul Van Tighelt, ceea ce inseamna ca riscul unui atac terorist ramane ”posibil” si ”probabil”, la patru saptamani dupa atentatele din Bruxelles si de la aeroportul Zaventem. „Ancheta s-a derulat intens si am inregistrat progrese importante”, a spus Paul Van Tigchelt. „Insa pericolul nu a trecut”, a adaugat acesta.

Foreign Terrorist Fighters

OCAM a primit ”semnale” potrivit carora combatanti straini (Foreign Terrorist Fighters) au fost trimiti de ISIS catre Belgia si alte tari europene sau ca doresc sa revina, a precizat Paul Van Tighelt. Alain Lefevre, directorul general al centrului de criza a explicat masurile de securitate puse in practica dupa atentatele din Bruxelles. Acestea ”vizeaza zone strategice, precum Brussels Airport, aeroporturile regionale, 11 gari principale din tara, transportul in comun, centralele nucleare”. Peter De Waele, purtator de cuvant al politiei federale belgiene, a indemnat populatia ”sa nu ezite sa semnaleze autoritatilor orice situatie suspecta”. In ultimele trei saptamani, politia a anchetat 50 de alerte cu privire la pachete suspecte, majoritatea semnalate de cetateni. De Waele a prevenit insa ca ”cei ce se fac responsabili de false alarme cu bomba nu trebuie sa piarda din vedere ca se expun riscului unor amenzi sau pedepsei cu inchisoarea. Politia , mai ales acum, are alte lucruri de facut decat sa piarda timpul”.

Atentatele din Bruxelles

La patru saptamani de la atentatele din 22 martie, 44 de persoane se afla inca internate in spitale, intre care 24 la terapie intensiva, a informat, ieri, Alain Lefevre. Echipele de identificare ale politiei federale spera ca la sfarsitul acestei saptamani sa finalizeze analizele ADN realizate asupra victimelor atentatelor, pentru a identifica ”atat cat este posibi, resturile umane”. ”Respectul pentru victime si pentru apropiatii acestora este principala noastra preocupare. Vrem sa ne asiguram ca nu vor mai exista noi victime descoperite”, a declarat purtatorul de cuvant al politiei federale belgiene, Peter De Waele.

author avatar
National
572 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger