AcasăNewsISIS loveste in Jakarta

ISIS loveste in Jakarta

Gruparea terorista sunita avertizase ca ”va avea loc un concert in Indonezia” de care va auzi toata lumea

Cel putin sapte persoane au fost ucise, ieri, in urma unor explozii in centrul capitalei indoneziene, a anuntat politia. Gruparea terorista Statul Islamic afirma ca este la originea acestui atentat.

Gruparea terorista sunita avertizase ca ”va avea loc un concert in Indonezia” de care va auzi toata lumea

”Combatanti ai Statului Islamic au atacat in aceasta dimineata cetateni straini si forte de securitate insarcinate cu protectia acestora in capitala Indoneziei”, a informat agentia Aamaaq. Potrivit purtatorului de cuvant al politiei indoneziene, Mohammad Aqbal, cinci teroristi, intre care doi kamikaze, au fost ucisi, inclusiv un olandez, colaborator al ONU (atacul a avut loc in apropiere de sediul ONU din Jakarta) si un civil indonezian. Una din explozii a avut loc in apropiere de o cafenea a lantului american Stasrbucks, informeaza RTBF, aflata chiar in fata sediului ONU. Apoi teroristii au deschis focul asupra cafenelei. Politia a ripostat, intreaga zona devenind un teatru de razboi. Ulterior, au fost auzite si alte explozii. Seful politiei din Jakarta, Tito Karnavian, a estimat la randul sau ca gruparea terorista sunita este ”sigur” responsabila de acest atac armat. Potrivit acestuia, un indonezian pe nume Bahun Naim, care se afla acum in Siria, ”pregatea de ceva vreme acest atac”. Nici un strain nu figureaza in grupul atacatorilor, a informat Karnavian. Un purtator de cuvant al politiei, Anton Chariyan, a indicat ca un avertisment enigmatic a fost lansat de ISIS inaintea atentatului de ieri. ”Avertismentul indica faptul ca va avea loc un concert in Indonezia si ca va aparea in informatiile internationale”, a declarat Chariyan

China s-ar putea alatura luptei anti Daesh

China s-ar putea angaja in lupta contra ISIS, preocupata de numarul crescut de combatanti de origine chineza in randurile jihadistilor, informeaza Washington Times, citand surse din cadrul fortelor armate americane. Cotidianul american estimeaza ca Beijing prefera sa se alature operatiunilor fortelor rusesti in Siria decat sa adere la coalitia internationala condusa de Statele Unite.

Al-Qaida cere atacuri in Arabia Saudita

Liderul Al-Qaida, Ayman Al-Zawahiri, a cerut, ieri,  partizanilor sai sa provoace atacuri in Arabia Saudita pentru a ”razbuna” moartea a 40 de jihadisti executati recent in regatul saudit, informeaza Le Monde. Intr-un mesaj online intitulat ”Al-Saud, ucigasi de mujahedini” (cu referire la familia conducatoare din Arabia Saudita), Zawahiri a cerut si sauditilor sa alunge familia regala. ”Nu este timpul sa scapati de acest regim putred?”, a indemnat acesta.

Franta: Rusia nu lupta suficient contra Statului Islamic

Eforturile Rusiei pentru a invinge ISIS nu sunt suficiente pentru a convinge Franta ca lupta antiterorista figureaza printre prioritatile Moscovei in Siria, a declarat ministrul francez al Apararii, Jean-Yves Le Drian, informeaza Sputnik. ”Sunt axati mai mult pe lovirea insurgentilor, opozitia moderata care lupta impotriva regimului lui Bashar al-Assad”, a spus ministrul.

author avatar
Tudor Borcea
159 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger