AcasăNewsISIS instituie politia modei in Irak: Cine nu poarta barba e femeie

ISIS instituie politia modei in Irak: Cine nu poarta barba e femeie

Oameni alesi la intamplare au devenit criminali fara voie

Politia islamista a gruparii teroriste a impus portul obligatoriu al barbii pentru locuitorii din mai multe orase irakiene, propagandistii Daesh avertizand ca ”barbatul care-si rade barba devine o femeie”.

Oameni alesi la intamplare au devenit criminali fara voie

Un barbat care a reusit sa fuga din Mossul a explicat ratiunile acestei campanii a jihadistilor. ”Cand toti barbatii poarta barba si pantaloni scurtati (cum poarta jihadistii) , teroristii se pot deghiza lesne in civili, pentru ca au vazut ca armata siriana si unitatile de voluntari avanseaza repede si se apropie de Mossul. La noi, toata lumea poarta barba”, a spus acesta pentru Ria Novosti. Potrivit interlocutorului, pe cei care incalca directivele ISIS ii asteapta biciuri in public, amenzi ce variaza intre 20 si 400 de dolari iar daca nu au bani, vor sta cel putin trei saptamani in inchisoare, sa le creasca barba. Acelasi martor spune ca toate frizeriile din Mossul au fost plasate sub supraveghere, frizerii avand voie doar sa-si rada in cap clientii. Un alt locuitor din Fallujah a declarat ca doi tineri au fost biciuiti pentru ca s-au barbierit. ”Un judecator ISIS local a condamnat un barbat la o amenda de 400 de dolari. Au arestat si 15 barbati care nu purtau barba si aveau pantaloni lungi, in cartierul Sabaa Nisan. Nu se stie nimic de soarta lor”, a adaugat omul din Fallujah.

Trecatorii, obligati sa fie calai pe moment

Tot in Irak, teroristii Statului Islamic au fortat mai multi oameni, alesi din intamplare, pe strada, din randurile trecatorilor, sa execute public persoane condamnate pentru ”apostazie”. Jihadistii ISIS au facut noi executii publice in orasul Ninive (nord), de data aceasta sarcina nu i-a mai revenit un calau profesionist, ci unor oameni obisnuiti, alesi la intamplare din multime, informeaza The Sun. Potrivit publicatiei britanice, civilii desemnati pentru a deveni calai pe moment au primit pistoale si ordinul sa ucida cinci prizonieri condamnati la moarte pentru ca ”au avut cuvinte defavorabile islamului”. Cotidianul subliniaza ca martorii care au asistat la aceasta scena oribila au aplaudat.

7.000 de gazele, adormite si rapite de jihadisti

Jihadistii ISIS au reusit sa adoarma sapte mii de gazele dintr-o rezervatie naturala din Irak, ca apoi sa le fure. In urma cu doua luni, urmariti de fortele guvernamentale, jihadistii au fost obligati sa paraseasca orasul Rutba (vestul Irakului), care se afla langa o rezervatie naturala ce gazduieste mii de gazele. Dupa ce au recucerit orasul, jihadistii au constatat ca mai multi combatanti straini au dezertat pentru a merge in Siria. Potrivit vice-guvenatorului  provinciei siriene Raqqa Imad al-Daylami, acestia au furat mii de gazele dupa ce au intoxicat sursele de apa ale acestora cu cantitati mari de somnifere. Apoi au incarcat animalele moarte in camioane pentru a le transporta in Siria. Ratiunea pentru care animalele au fost furate la o scara asa mare nu este cunoscuta pe deplin, dar se estimeaza ca teroristii, disperati, au decis sa adauge carnea de gazela in ratiile lor cotidiene. Orasul Rutba este punct strategic pe ruta ce leaga Bagdad de Amman.

Cameron: Statul Islamic si Putin vor fi fericiti de Brexit

Urmare a comparatiilor provocatoare ale fostului primar al Londrei, Boris Johnson, care a asimilat UE cu Hitler, premierul David Cameron si-a intetit criticile la adresa simpatizantilor Brexit, strecurand in ele numele lui Vladimir Putin si organizatia terorista. ”Este bine sa ne intrebam cine ar fi fericit daca vom parasi UE”, a lansat Cameron, in timpul unui eveniment organizat de primaria Londrei, informeaza RT. Vladimir Putin va fi probabil multumit si cred ca si al-Baghdadi va fi fericit”, a urmat Cameron , referindu-se la liderul ISIS, Abu Bakr al-Baghdadi. Potrivit premierului britanic, politica ”agresiva” a Rusiei si raspandirea jihadistilor dovedesc ca Marea Britanie trebuie sa ramana in Uniunea Europeana. ”Este timpul sa tinem aproape, cu prietenii, vecinii si aliatii decat sa dislocam Europa”, a spus Cameron.

author avatar
Tudor Borcea
617 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger