AcasăNewsISIS ii imbie pe turisti cu prima brosura de vacanta a Califatului

ISIS ii imbie pe turisti cu prima brosura de vacanta a Califatului

Intre executii si atentate, jihadistii ofera si turism low cost

Statul Islamic a publicat oferta de vacanta a jihadului, care include in mod bizar oferte ieftine pentru turismul de grup. In program, natatie, apicultura sau vizite la ferme.

Intre executii si atentate, jihadistii ofera si turism low cost

Impresia pe care o da brosura este una de normalitate, departe de realitatea temutei politii religioase a jihadistilor, intr-o tentativa de a descrie bastionul terorii din Raqqa, fieful ISIS din nordul Siriei, ca o atractie turistica, cu magnifice imagini ale apusului de soare de pe malurile fluviului Eufrat. Ghidul a fost scris de Abu Rumayash, un jihadist britanic care a plecat din Regat pentru a se alatura ISIS in Siria. ”Micul ghid al Statului Islamic 2015” tinteste recrutari in randurile occidentalilor si compara teritoriile aflate sub controlul jihadistilor cu ”o statiune de vacanta avand preturi avantajoase”. Departe de decapitari sau de imagini cu homosexuali impinsi de pe acoperisurile cladirilor, jihadistii vor ca oamenii sa-si faca bagajele si sa petreaca o mica vacanta in ”califat”. Ghidul ISIS dispune de fotografii (publicate de Daily Mail) in care apar jihadisti relaxandu-se intr-o piscina olimpica din Mosul (Irak), un apicultor jihadist in plina activitate sau o piata de ovine intesata de curiosi.

Obligatoriu cu haine in piscina

Insa mierea se zahariseste la o citire mai atenta a brosurii. Un regulament sever ii sfatuieste pe  doritorii de natatie sa se astepte la pedepse severe daca nu poarta pantaloni scurti destul de lungi si tricouri in apa. Idem, daca vor fi auziti injurand sau vor fi vazuti ca se roaga in apa. In privinta femeilor, regulamentul este si mai strict: nu au ce cauta in piscina si in apa, in general. Insa piscinele nu au fost mereu utilizate de Daesh pentru destindere. Anul acesta, jihadistii au prezentat un material video in care un grup de prizonieri aflat intr-o cusca metalica a fost scufundat cu o macara in apa.

Statul Islamic o ameninta in premiera pe Angela Merkel

Doi jihadisti germanofoni au amenintat-o pe Angela Merkel intr-un material video difuzat  miercuri pe internet, cei doi revendicandu-si apartenenta la ISIS. Este primul video jihadist in limba germana, semnaleaza Die Welt. Unul din combatanti le cere ”fratilor si surorilor” sa se alature jihadistilor sau sa-i atace pe ”necredinciosii” germani si austrieci ”in propriile case”. Unul din protagonisti o ameninta direct pe Angela Merkel, promitand ca ISIS se va razbuna pentru sustinerea de catre Germania a luptei antiteroriste. Peste 700 de rezidenti germani se afla in randurile Statului Islamic. Pe de alta parte, miercuri, ramura egipteana a ISIS a amenintat ca-l executa in 48 de ore pe un croat, prezentat ca Tomislav Salopek, care lucreaza pentru grupul petrolier francez CGG si care a fost rapit luna trecuta. Teroristii au cerut in schimb eliberarea ”femeilor musulmane” incarcerate in Eript.

author avatar
Tudor Borcea
203 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger