AcasăNewsISIS ii hipnotizeaza pe tinerii occidentali

ISIS ii hipnotizeaza pe tinerii occidentali

„Abu Khaled din Australia” vrea sa infiga steagul negru pe Casa Alba

In ciuda tuturor prezentarilor negative despre extremistii din ISIS, asupra carora s-a pornit Obama si aliatii cu razboi „cumplit”, tinerii occidentali se simt atrasi, deseori fatal, de gruparea islamista.

„Abu Khaled din Australia” vrea sa infiga steagul negru pe Casa Alba

Trei minore din Denver, Colorado, tocmai au fost inapoiate familiilor, dupa ce au fost retinute in Germania, cand incercau sa plece spre Siria, sa se alature ISIS. Un pusti australian transmite Occidentului mesaje de amenintare, alaturi de prietenii din ISIS.

Au furat banii din casa pentru a ajunge la ISIS

Sunt nenumarate cazuri de tineri occidentali fascinati de gruparea ISIS, celebra prin decapitarile in masa efectuate in Irak si Siria. Psihologii, analistii nu au gasit inca o explicatie pentru aceasta atractie catre o grupare ce se remarca, la nivel de mass media, prin atrocitatile comise. FBI a demarat o ancheta pentru a intelege cum au fost indoctrinate minorele dintr-o suburbie a orasului Denver, astfel incat sa-si lumea in cap si sa fuga de acasa, cu bani furati de la parinti, pentru a ajunge in Siria, ca sa se alature ISIS. Fetele, doua surori in varsta de 17 si 15 ani si o prietena a lor, in varsta de 16 ani, au fost date disparute dupa ce n-au ajuns acasa de la scoala. Ingrijorarea a fost cu atat mai mare, cu cat tatal celor doua surori a descoperit ca lipseau 2.000 de dolari si pasapoartele fetelor. Date in urmarie, fetele au fost retinute pe aeroportul din Frankfurt. La ancheta, fetele au marturisit ca incercau sa ajunga in Siria, sa se alature luptatorilor ISIS. Cu o luna inainte, o alta tanara din suburbiile orasului Denver, Shannon Conley, in varsta de 19 ani, recunostea intr-un tribunal ca a vrut sa-si ofere „serviciile militare” oragnizatiei ISIS. Tanara facuse stagiu militar in armata SUA si considera ca „experienta” ei putea fi de folos cauzei islamiste. Daca ar fi fost refuzata, si-ar fi oferit serviciile medicale. Acum este acuzata de asociere la terorism si o asteapta peste 5 ani de inchisoare, plus 250.000 de dolari amenda penala. Politistii au descoperit cine ii „spalase creierii”: prietenul ei, de origine tunisiana, inregimentat in „frontul jihadist mondial”.

A plecat la pescuit si a ajuns in Siria

Politia din Bedfordshire a arestat o tanara de 25 de ani, care, conform Scotland Yard, era implicata in organizarea unor acte teroriste. Femeia avea legaturi cu ISIS din Siria.

Elmir a plecat la pescuit si a ajuns in Siria, alaturi de ISIS, cu prietenul sau Feiz

Autoritatile britanice sustin ca peste 500 de cetateni, cu descendenta araba sau nu, lupta in Siria, majoritatea alaturi de ISIS. 30 deja au murit in lupte. Celebru este cazul „Mujahedinului 4”, asa a fost inregistrat mesajul video al unui luptator ISIS pentru Occident. Pustiul s-a dovedit a fi Elmir, 17 ani, din Bankstown, la vest de Sydney, care disparuse de acasa in iunie, spunandu-i mamei sale ca pleaca la pescuit. Elmir s-a convertit la Islam si lupta sub numele de razboi „Abu Khaled din Australia”. Familia sa nu-l scoate din idiot, neintelegand cum a ajuns sa profereze amenintari la adresa tarii lui, pentru o cauza ce nu este a lui. „Stupid idiot”.

Abu Ousama este tot un australian pe frontul jihadist din Siria

In mesajul video, mujahedinul australian transmite liderilor lumii ca razboiul ISIS nu se va termina decat cand se va arbora steagul negru pe Palatul Buckingham si Casa Alba. Elmir si prietenul lui, Feiz, au ajuns in Siria via Malaezia, Tailanda, Turcia. Un alt tanar australian, Abu Ousama, si-a parasit casa pentru a se alatura gruparii Jund al-Aqsa, care impartaseste ideologia ISIS. Peste 100 de australieni lupta alaturi de ISIS in Siria si Irak.

author avatar
Adina Mutar
366 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger