AcasăNewsISIS crucifica si ingroapa copii de vii

ISIS crucifica si ingroapa copii de vii

Potrivit Comitetului ONU pentru drepturile copiilor, grupul jihadist se deda la cruzimi inimaginabile in Irak: copii crucificati, decapitati, ingropati de vii, abuzati sexual sau, cei cu deficiente mentale, folositi pe post de kamikaze.

Un raport al Comitetului ONU afirma ca Statul Islamic recruteaza ”un numar mare de copii” in Irak, inclusiv cei cu deficiente mentale, pentru a-i antrena ca soldati, informatori sau a-i folosi drept bombe umane. Copiii sunt folositi si ca scuturi umane insa, pentru a proteja de bombardamentele Coalitiei diferite obiective cucerite de ISIS. In egala masura, copiii sunt vanduti ca sclavi, exploatati sexual. Minorii apartinand minoritatilor crestine si yezidite figureaza printre victimele cele mai rau tratate, potrivit Renatei Winter, unul din cei 18 membri ai Comitetului ONU. In unele cazuri, acestia au fost torturati, decapitati, crucificati sau ingropati de vii.

Vanduti la piata avand pretul pus pe haine

In egala masura, raportul ONU arata ca minorii apartinand acestor doua minoritati sunt capturati si vanduti precum o marfa, ca sclavi, in diferite piete, avand fixate pe haine etichete cu pretul cerut. Cei 18 au cerut autoritatilor irakiene sa ia toate masurile necesare pentru protectia copiilor sai care traiesc sub jugul ISIS desi, potrivit Renatei Winter, este dificil sa fie adusi in fata justitiei autorii acestor orori. In egala masura, Comitetul a subliniat ca unele violari ale drepturilor copiilor nu pot fi atribuite numai jihadistilor. Rapoarte precedente au aratat ca minorii au fost folositi de fortele guvernamentale sau inchisi in conditii dificile, urmare a acuzatiilor de terorism, denuntand si casatoriile fortate in cazul fetitelor de 11 ani. O lege care permite violatorilor sa scape de urmarire  in justitie, cu conditia sa se casatoreasca cu victimele lor, a fost iarasi in atentia ONU, care a respins argumentele Bagdadului ca acesta ar fi ”singurul mijloc de a le proteja de represaliile din partea familiei”.

Marele imam al Al-Azhar cere uciderea jihadistilor

Al-Azhar, una din cele mai prestigioase institutii teologice islamice sunite, cu sediul in Egipt, dar ale carei pozitii sunt respectate de ansamblul lumii arabo-musulmane, a cerut pedepsirea combatantilor ISIS. Abandonand atitudinea moderata, marele imam Ahmed Al-Tayeb, care deja a calificat combatantii Statului Islamic drept ”criminali barbari, care murdaresc imaginea islamului”, a cerut, miercuri, ”uciderea” sau ”crucificarea” teroristilor ISIS, dupa ce pilotul iordanian Maaz al-Kassabeth a fost ars de viu de jihadisti.

Rusia prezinta la ONU o rezolutie pentru taierea fondurilor islamistilor

Federatia Rusa va prezenta o noua rezolutie la ONU pentru a”asfixia” finantarile Statului Islamic, provenind printre altele din vanzari de petrol sau din cereri de rascumparare, au indicat, miercuri, surse diplomatice. ”Speram ca va fi adoptata de Consiliul de Securitate ONU in urmatoarele zile”, a declarat purtatorul de cuvand al misiunii ruse la ONU, Alexei Zaitev.

Inalt responsabil Al-Qaida, ucis in Yemen de o drona americana

Patru membri ai Al-Qaida in Yemen (Aqpa) au fost ucisi, luni, de o drona americana, a indicat intr-un comunicat, grupul jihadist. Aqpa a identificat printre morti pe Harith Al-Nadhari, prezentat ca unul din responsabilii comisiei de jurisprudenta. Al-Nahari este cel ce a amenintat, recent,  Franta cu noi atacuri teroriste, spunand: ”Nu veti fi in siguranta cata vreme luptati impotriva lui Allah si a credinciosilor”.

author avatar
Tudor Borcea
1.348 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger