AcasăNewsISIS crucifica ”spioni” pe panourile publicitare din Libia

ISIS crucifica ”spioni” pe panourile publicitare din Libia

Jihadistii impiedica rudele victimelor sa-si ingroape mortii

Jihadistii gruparii teroriste au agatat corpurile persoanelor executate pentru ”spionaj” de panourile publicitare din centrul orasului Sirta, aflat la 450 kilometri de capitala Tripoli.

Jihadistii impiedica rudele victimelor sa-si ingroape mortii

Potrivit The Telegraph, cadavrele au ramas expuse timp de mai multe zile iar familiile victimelor nu au voie sa le ingroape. Crucificarea este una din pedepsele aplicate de teroristii ISIS in Sirta, de cand acestia au preluat controlul orasului, in iunie anul trecut. Contrar ideilor opiniei publice, crucificarea practicata de ISIS nu are legatura cu pedeapsa aplicata de romani ci consta in a expune cadavrele la locul executiei, o practica curenta in Europa in Evul Mediu, precizeaza The Telegraph. Saptamana trecuta, teroristii Daesh au decapitat un belgian (22 de ani) in Sirta. In sase luni, jihadistii au executat 37 de persoane in Sirta, orasul natal al fostului dictator libian Muammar Gaddafi, devenit acum un fief al organizatiei teroriste sunite. La ora actuala, Sirta nu mai are decat 180.000 de locuitori.

Twitter a suspendat 125.000 de conturi legate de terorism

Twitter a anuntat ca a suspendat 125.000 de conturi legate in principal de gruparea terorista ISIS , incepand cu a doua jumatate a anului trecut, informeaza Xinhua. Reteaua sociala, bazata in SUA si care are 500 de milioane de utilizatori in intreaga lume, a indicat intr-un tweet, ca politica sa nu permite utilizarea Twitter pentru promovarea terorismului. Twitter a fost considerata cea mai reticenta companie in privinta interventiilor impotriva continutului mesajelor postate de utilizatorii sai. Potrivit unor rapoarte, ISIS poseda 46.000 de conturi Twitter .

Zeci de mii de sirieni la frontiera Turciei

Turcia este pregatita sa primeasca zeci de mii de refugiati sirieni aflati la frontiera sa ”daca situatia o impune”, a declarat sambata presedintele Recep Erdogan. Incepand de saptamana trecuta, zeci de mii de civili au parasit Alep in urma unor lupte violente intre armata siriana, sustinuta de Rusia, si rebeli. In ultimele zile, peste 35.000 de persoane au venit in apropierea orasului Azaz, aflat la cinci kilometri de frontiera cu Siria. Autoritatile turce au indicat ca valul de refugiati ar putea atinge 70.000 de persoane.

author avatar
National
663 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger