AcasăNewsISIS creaza un batalion de femei

ISIS creaza un batalion de femei

Abu Backr al-Baghdadi numeste in premiera o femeie la comanda in structura Daesh

Liderul Statului Islamic, Abu Bakr al-Baghdadi, a anuntat crearea unui batalion de combatante jihadiste, formatiune care va fi condusa de o femeie, Nada al-Qahtani, informeaza postul Al Arabiya.

Abu Backr al-Baghdadi numeste in premiera o femeie la comanda in structura Daesh

Unitatea condusa de Nada al-Qahtani va fi trimisa in nord-estul Siriei. Al-Baghdadi a intralnit-o  de doua ori pe aceasta femeie in timpul unor reuniuni ale comandantilor mai multor grupari ale Daesh, informeaza Sputnik. Potrivit Al Arabiya, viitorul comandant al acestui batalion poseda ”un caracter puternic” si ”o vointa de nezdruncinat”. Nada al-Qahtani s-a alaturat ISIS si a depus juramantul de credinta in 2013. In mesajele sale de pe contul Twitter ea cerea femeilor sa adere la Statul Islamic si a dezvaluit si intentia sa de a deveni kamikaze. Potrivit MI6, in 2015 cel putin 60 de femei britanice s-au alaturat ISIS. Se stie si ca frantuzoaice, germane, belgience sau femei din alte tari europene dar si din fostele republici sovietice lupta la ora actuala de partea Daesh.

Peste 70 de morti in urma atentatelor Daesh din Bagdad

Bilantul atentatelor sinucigase de duminica din apropierea unei piete din Bagdad se ridica la cel putin 70 de morti, a informat, ieri, ministrul irakian al Sanatatii. Ministrul al precizat si ca atacurile ce au avut loc in districtul Sadr City s-au soldat cu 150 raniti. Premierul haider al-Abadi a vizitat locurile atacurilor si a condamnat ”un act criminal impregnat de lasitate”, care nu va impiedica guvernul sa ”continue cu succes eliminarea bandelor de teroristi”.

author avatar
Tudor Borcea
271 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger