AcasăNewsISIS confirma moartea sinistrului Jihadi John

ISIS confirma moartea sinistrului Jihadi John

Mohammed Emwazi a fost facut praf de o drona

Statul Islamic a confirmat ca jihadistul britanic Mohammed Emwazi, alias ”John jihadistul”, a fost ucis in noiembrie 2015 in urma unui raid aerian in Raqa, in estul Siriei. Anuntul a fost facut in revista jihadista Dabiq.

Mohammed Emwazi a fost facut praf de o drona

Armata americana anuntase in noiembrie ca Jihadi John, care aparea in mai multe materiale video ce prezentau decapitari ale ostaticilor occidentali, a fost ucis in urma unei operatiuni aeriene. Dabiq a indicat ca Emwazi a fost ucis in 12 noiembrie, ”cand masina in care se afla a fost tinta atacului unei drone, in orasul Raqa, distrugand automobilul si ucigandu-l pe loc”. ISIS, care i-a consacrat un articol lui Jihadi John, l-a calificat drept ”martir” si ”frate onorabil”, cerand divinitatii ”sa-l imbratiseze cu compasiunea sa”, informeaza RTBF. O drona britanica a participat la operatiune, care a implicat in total trei drone, a indicat un responsabil militar american. Premierul David Cameron a estimat ca raidul asupra lui Jihadi John a fost un act de ”autoaparare”. Emwazi, care era inainte programator in Londra, s-a nascut in Kuweit in 1988, si a aparut in mai multe materiale video in care apareau executiile jurnalistilor americani Steven Sotlof si James Foley, ale unor lucratori umanitari si ale altor ostatici.

Reuniune a Coalitiei antiteroriste la Paris

Ministri Apararii din sapte tari ale Coalitiei anti Daesh s-au reunit, ieri, la Paris pentru a discuta strategia militara antiterorista si a pune jaloanele unei eventuale ”accelerari” a operatiunilor, informeaza Reuters. Aceasta intalnire, la care au participat reprezentantii Australiei, Germaniei, Italiei, Marii Britanii, Olandei, SUA si Frantei are loc  dupa doua luni de la atentatele din 13 noiembrie din Paris. Surse din anturajul ministrului francez al Apararii, Jean-Yves Le Drian, au precizat ca summit-ul de la Paris va fi ocazia ”verificarii care sunt modalitatile politice, militare si materiale care permit indeplinirea obiectivului comun, adica accelerarea si intensificarea campaniei anti ISIS”. In cadrul discutiilor, se astepta evocarea si rolului Rusiei si al Turciei in campania antiterorista. Moscova, aliat al Siriei, este acuzata de Occident ca-si concentreaza raidurile asupra opozantilor lui Bashar al-Assad si isi limiteaza bombardamentele asupra ISIS. Turcia, care s-a alaturat Coalitiei vara trecuta, este apelata in special de SUA si Franta sa-si inchida partea sa de frontiera cu teritoriul sirian ocupat de Daesh.

Statul Islamic prezinta doi irakieni care au actionat in atentatele din Paris

ISIS a publicat in revista Dabiq o fotografie in care apar noua jihadisti responsabili de atentatele din 13 noiembrie din Franta, din care doua persoane (inca neidentificate) sunt prezentate de jihadisti ca irakieni, informeaza Reuters. Fotografia este insotita de o fraza in engleza: ”Paris trebuie sa fie o lectie pentru natiunile care nu vor sa tina seama”. Din cele noua persoane, sapte au fost deja identificate de catre anchetatorii francezi. Creierul atentatelor, Abdelhamid Abaaoud, apare si el. Cei doi irakieni sunt prezentati ca ”Ukashah al-Iraki” si ”Ali al-Iraki”.

O manastire veche de 1400 de ani, distrusa de jihadisti in Irak

Timp de 1400 de ani, manastirea Sfantului Ilie din Mossul a rezistat timpului, catastrofelor naturale si umane, nu insa si jihadistilor ISIS. Fotografii recente fara echivoc au confirmat ca manastirea a fost complet distrusa de teroristi, informeaza RTBF. De altfel, ISIS a lansat o vasta operatiune de distrugere a patrimoniului cultural in Irak silind sute de mii de crestini sa paraseasca regiunile comntrolate de jihadisti.

Daesh elibereaza 270 de civili rapiti in Siria

Dupa ce a rapit 400 de persoane saptamana trecuta in orasul Deir Ezzor, in estul Siriei, Daesh a eliberat 270 dintre ei, a informat Observatorul sirian al drepturilor omului. Femei si copii cu varste sub 14 ani si batrani figureaza printre civilii eliberati marti, a declarat directorul Observatorului, Rami Abdel Rahmane. Potrivit acestuia, ei au fost eliberati dupa ce au fost anchetati de jihadisti in legatura cu eventuale legaturi cu regimul sirian. ISIS mai detine 130 de captivi, majoritatea tineri si barbati adulti, care se afla si ei sub interogatorii.

author avatar
Tudor Borcea
248 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger