AcasăNewsISIS, atac in Dallas!

ISIS, atac in Dallas!

Un atac soldat cu doi morti a avut loc in Garland, oras situat in apropiere de Dallas, la Curtis Culwell Center, unde avea loc o expozitie de caricatura cu tema profetului Mahomed.

Se pare ca americanii au uitat prea repede ce s-a intamplat la redactia Charlie Hebdo

Focurile de arma au rasunat duminica in jurul orei 19.00, potrivit politiei, care a indicat ca nu a putut stabili identitatea atacatorilor, in timpul evenimentului numit „Mohammad Art Exhibit and Contest”, organizat de Pamela Geller, presedintele American Freedom Defense Initiative (AFDI). Aceasta organizatie, considerata de unii ca incitatoare la ura, a finantat mai multe campanii de publicitate anti-islam. Organizatorii, care au declarat ca promoveaza libertatea de expresie, au oferit premii de 10.000 de dolari pentru cea mai buna caricatura a profetului si 2.500 de dolari pentru caricaturi reprezentand ”alegerea publicului”. Duminica seara, doi suspecti inarmati au parcat masina in fata cladirii, in timp ce concursul se apropia de final. Cei doi au deschis focul asupra unui ofiter insarcinat cu securitatea, ranindu-l usor. Imediat, politia a rispostat ucigandu-i rapid pe atacatori. FBI a facut verificari si asupra masinii cu care venisera cei doi, existand suspiciuni de materiale explozive, potrivit purtatorului de cuvant al politiei din Garland, Joe Harn.

Revendicari jihadiste

Potrivit unei revendicari postate pe Twitter , suspectii sunt simpatizanti ai ISIS, fapt confirmat si de organizatia specializata in supravegherea site-urilor jihadiste, SITE, informeaza agentiile de presa internationale. Pe Twitter, informatia a fost difuzata de un britanic, Abu Hussain Al-Britani, membru ISIS. ”Doi frati ai nostri au deschis focul impotriva unei expozitii artistice a profetului Mahomed”, se arata in mesaj. La expozitie a fot invitat de onoare si  Geert Wilders, om politic de dreapta olandez cunoscut pentru diatribele sale anti-islam, care s-a declarat ”socat” de atacul la care a fost martor. Apoi s-a fotografiat cu o echipa Swat.

 

author avatar
Tudor Borcea
485 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger