AcasăNewsISIS, amenintare serioasa: Vom cuceri Roma!

ISIS, amenintare serioasa: Vom cuceri Roma!

Furia jihadistilor a atins cote inimaginabile. Decapitarile sunt la ordinea zilei. Prizonieri aruncati in aer sau arsi de vii. Violurile sunt deja lucruri banale. Monumente istorice dinamitate. Atentate minutios pregatite si soldate cu sute de morti. Dar, ultimele amenintari creeaza panica si o revolta fara precedent.

Tot ce nu tine de credinta lor trebuie nimicit. Trebuie starpit. Multa vreme nu li s-a dat prea mare importanta, iar aceasta a fost greseala fundamentala. Au profitat de slabiciunea tuturor, speculand balbele politice, lipsa de coordonare in interventiile militare duse impotriva lor. Acum, atentia lor se indreapta spre zone sau spre tari la care nimeni nu s-ar fi asteptat. Iar practica a demonstrat, cel putin pana acum, ca dupa fiecare amenintare nu a mai durat mult si au si pus-o in practica.

Israel este si el pe lista

Intr-o noua inregistrare video facuta publica, filiala egipteana a retelei teroriste Stat Islamic avertizeaza ca va comite atentate in Israel si in Europa.  „Evreilor, asteptati-ne! Pedeapsa pe care v-am pregatit-o este dura si in curand veti plati un pret mare”, ameninta teroristul din imagini. Inregistrarea a fost difuzata de Wilayat Sayna (Provincia Sinai), filiala egipteana a retelei Stat Islamic, si comentata pe site-ul cotidianului Jerusalem Post. Lucrurile par a fi destul de serioase, jihadistii prezentand o serie de secvente de la atacuri care au vizat armata egipteana in Regiunea Sinai. In materialul video, tradus de Institutul de Studii in Orientul Mijlociu, pentru a nu exista dubii, apare si mentiunea „Acesta este doar inceputul. Ne vom intalni la Roma!” Din traducere rezulta, fara dubii, ca orasul va fi cucerit.

Urmeaza americanii

Ca raspuns la atacurile americane ce au avut drept tinta pozitii ale gruparii teroriste, ISIS planuieste sa ucida cateva sute de soldati americani. Au elaborat deja o lista in care sunt mentionate numele a peste 700 sute de soldati si ofiteri. Si, ca sa dovedeasca faptul ca totul este foarte serios, alaturi de numele si prenumele acestora sunt trecute adresele postale la care pot fi gasiti, numerele de telefon si adresele de e-mail. Site-ul american washingtontimes.com., care a facut public materialul, mentioneaza ca ISIS a ordonat tuturor celor care ii sunt fideli „sa ucida cainii”, cu referire fara echivoc la soldatii americani. „Ii vrem morti. Razbunare pentru musulmani. Ucideti cainii!”, scrie la inceputul listei. Organizatia terorista Stat Islamic ocupa teritorii in estul Siriei, in nord-vestul Irakului, in nordul Egiptului, in nordul Libiei si in sud-estul Afganistanului, unde a instituit un „califat”, dupa cum a fost numit.

author avatar
Valentin Boeru
1.170 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger