AcasăNewsISIS ameninta Rusia lui Putin!

ISIS ameninta Rusia lui Putin!

Dupa ce au bagat groaza in Franta, teroristii din ISIS cauta sa faca acelasi lucru si cu Rusia. Intr-o inregistrare video postata pe Internet, simpatizantii Daesh sunt indemnati sa comita atentate pe banda rulanta in tara dusmanului Vladimir Putin. De altfel, liderul de la Kremlin este direct vizat de amenintarile ISIS: „Asculta, Putin, vom veni in Rusia si va vom ucide in casele voastre! Fratii mei, declansati Jihadul, ucideti si luptati!”. Mesajul a fost transmis de un barbat mascat, fiind postat pe mai multe retele de socializare. Autenticitatea acestei inregistrari nu a putut fi verificata, insa este cert ca a fost trimisa de pe un cont de mesagerie electronica utilizat de ISIS.

Raspunsul Rusiei este asteptat in cel mai scurt timp, mai ales ca administratiile de la Moscova si Washington tocmai ce au purtat o serie de discutii privind despre intensificarea cooperarii militare in Siria impotriva Stat Islamic si Al-Qaida. Si cum Putin s-a consacrat drept un personaj care nu ramane dator, pentru Daesh se anunta vremuri tulburi. Cel mai probabil, atacurile Rusiei vor continua la o intensitate crescuta, fara insa a implica desfasurarea unor trupe terestre.

Chiar daca nu a fost revendicat, ideologia ISIS este cea care a stat la baza atentatului comis pe 14 iulie in orasul francez Nisa si soldat cu 84 de morti.

Avion rus doborat in Siria

Ministerul rus al Apararii a anuntat, ieri, ca unul dintre elicopterele sale a fost doborat in provincia siriana Idlib, avand cinci persoane la bord. Ministerul a mai anuntat ca la bord se aflau trei membri ai echipajului si doi ofiteri si nu au existat supravietuitori. Elicopterul a fost doborat dupa ce a livrat ajutor umanitar in orasul Alep, in timp ce se intorcea la principala baza aeriana rusa in Siria. Din cate se pare, aparatorul a fost tinta rebelilor sirieni din zona.

  • Organizatia terorista Stat Islamic a luat la tinta Rusia;
  • Presedintele Vladimir Putin, pregatit sa stearga de pe fata pamantului Daesh;
  • Intre timp, un elicopter umanitar rus a fost doborat in Siria
author avatar
National
350 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger