AcasăNewsISIS ameninta ca va cuceri Istanbulul

ISIS ameninta ca va cuceri Istanbulul

Erdogan s-a angajat in lupta antijihadista iar raspunsul ”califatului” nu s-a lasat asteptat

Intr-o prima alocutiune video in care indeamna la actiuni directe impotriva Turciei, jihadistii le cer turcilor sa se ridice impotriva presedintelui Recep Erdogan pe care il numesc ”Satana” si-l acuza ca ”a vandut tara insurgentilor kurzi si Statelor Unite”.

Erdogan s-a angajat in lupta antijihadista iar raspunsul ”califatului” nu s-a lasat asteptat

In materialul video apar patru combatanti din care unul este mascat. Un singur om vorbeste in turca, amenintand ca jihadistii ”vor cuceri Instanbulul” si cerandu-le turcilor ”sa lupte impotriva prietenilor lui Satan si sa ajute califatul Statului Islamic”, informeaza RIA Novosti. Washington si Ankara au cazut de acord pentru crearea  unei ”zone de securitate” de-a lungul a 110 km la frontiera turco-siriana iar Turcia a autorizat armata SUA sa utilizeze bazele sale aeriene pentru raiduri impotriva ISIS in Siria, americanii aducand avioane F15 Fighting Falcon la baza din Incirlik. Turcia s-a angajat in lupta contra ISIS dupa recentul atentat din Suruc, soldat cu 32 de morti insa observatorii estimeaza ca mai mult membrii PKK sunt vizati in aceasta ofensiva decat jihadistii. Ieri, doi indivizi au deschis focul in Istanbul, la intrarea in Palatul Dolmabahce, nici o persoana nefiind ranita. Autorii atacului au fost arestati.

La 82 de ani, fostul director al  Antichitatilor din Siria a fost decapitat

ISIS l-a decapitat pe cel ce dirija de 15 ani serviciul Antichitatilor din orasul sirian Palmira, au informat, ieri, directorul general al departamentului Antichitati si al muzeelor din Siria, Maamoun Abdelkarim si un ONG. Eminentul savant Khaled al-Assaad, in varsta de 82 de ani, seful Antichitatilor in perioada 1963-2003 a fost executat marti, cu cadavrul acestuia decapitat si agatat de un stalp circuland pe siteurile jihadiste, informeaza AFP. O pancarta legata de corpul lui al-Assaad il prezinta ca ”partizan al regimului” si director al ”idolilor”.

author avatar
Tudor Borcea
337 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger