AcasăNewsISIS a rapit 90 de crestini in Siria

ISIS a rapit 90 de crestini in Siria

Pentru a-si spori veniturile in diverse zone pe care le controleaza, jihadistii apeleaza la rascumparari

Jihadistii grupului Statul Islamic au atacat doua localitati crestine aflate sub controlul fortelor kurde in regiunea Hassake, aflata in nord-vestul tarii.

Previziunile asupra soartei ostaticilor, intre care se afla femei si copii, sunt sumbre

Potrivit Observatorului sirian al drepturilor omului (OSDH), luni, ISIS a atacat Tal Chamiram si Tal Hermoz, doua localitati asiriene (de religie crestina)  din provincial Hassake si au rapit cel putin 90 de locuitori, a indicat directorul acestui ONG, Rami Abdel Rahmane. OSDH nu afost in masura sa indice unde au fost dusi ostaticii, printre care sunt femei si copii. Hassake se divide intre fortele kurde si combatantii ISIS. Unitatile de protectie ale poporului kurd (YPG) au cucerit in zona 24 de localitati avand ca obiectiv preluarea localitatii Tal Hamis, aflata in mainile jihadistilor si vizata de raidurile Coalitiei. YPG a lansat o ofensiva si in provoncia Raqa, fief al ISIS.

Retea jihadista de recrutare a femeilor,  destructurata in Spania

Autoritatile spaniole au anuntat, ieri, dezmembrarea unei retele de recrutare a femeilor tinere pentru ISIS, in special via Facebook, procedand la arestarea a patru persoane, din care doua  in enclava spaniola Melilla (comunitate autonoma aflata in coasta marocana a Africii), potrivit radioteleviziunii francofone belgiene, rtbf. Cele doua persoane arestate in Melilla ”sunt responsabile de crearea si administrarea mai multor plarforme internet prin care difuzau material de propaganda”, in special pentru ISIS, potrivit Ministerului de Interne spaniol. ”Tinta principala era recrutarea de femei care, dupa indoctrinare, urmau sa fie integrate in grupul terorist in zonele de conflict, in Siria si Irak”. Potrivit anchetatorilor, recrutorii organizau ”reuniuni private la domiciliu” pentru a racola voluntari. ”Unul din cei arestati administra o comunitate virtuala care edita materiale de propaganda pentru ISIS, avand peste o mie de abonati si un mare impact in aceste zone ale Spaniei, cu o rata ridicata de radicalizare”, mai arata anchetatorii. Cealalta persoana arestata in Melilla difuza materiale video pentru recrutarea de noi jihadisti.

Memorialul Charlie Hebdo, vandalizat a patra oara la Paris

Instalat la picioarele statuii din Piata Republicii, un ”memorial Charlie Hebdo” pentru comemorarea victimelor atentatelor din ianuarie a fost vandalizat a patra oara intr-o luna, potrivit Le Parisien. Actele de vandalism au fost denuntate de asociatia ”17 plus jamais”, care intretine locul respectiv. O plangere a fost depusa la comisariatul arondismentului 3 din capitala Frantei. Persoane ramase deocamdata neidentificate au smuls coroanele de flori de la baza monumentului, au rupt desene din revista sau mesajele lasate de parizieni.

author avatar
Tudor Borcea
376 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger