AcasăNewsISIS a decapitat un adolescent pentru ca asculta muzica pop

ISIS a decapitat un adolescent pentru ca asculta muzica pop

O noua crima marca Statul Islamic

Un tanar de 15 ani a fos decapitat in Mossul (Irak), fiind gasit vinovat de catre Daesh pentru ca asculta muzica pop. Saptamana trecuta, jihadistii au executat doi adolescenti pentru ca au lipsit de la rugaciunea de vineri.

O noua crima marca Statul Islamic

Tanarul Ayham Hussein a fost arestat de combatantii ISIS in timp ce asculta muzica occidentala in magazinul tatalui sau, informeaza Le Parisien. ”A fost judecat de catre un tribunal islamist care l-a condamnat la moarte”, informeaza ziarul kurd Ara News. Adolescentul a fost decapitat in public iar corpul sau nu a fost returnat familiei. Este prima data cand ISIS executa o persoana pentru ”vina” de a fi ascultat muzica pop. Tot Ara News informeaza ca alti doi adolescenti au fost arestati si apoi ucisi in fata principalei moschei din Mossul, din cauza ca au lipsit de la rugaciunea de vineri.

5.000 de combatanti Daesh circula in Europa

Europol estimeaza ca intre 3.000 si 5.000 de oameni antrenati de Statul Islamic se afla in Europa. ”Ne putem astepta la noi atacuri teroriste din partea Daesh si a altor grupari teroriste in Europa”, a avertizat directorul Europol, Rob Wainwright, informeaza Europe 1. ”Europa este la ora actuala confruntata cu cea mai mare amenintare terorista din ultimii zece ani”, a declarat Wainwright. El a estimat ca principalul obiectiv al acestor jihadisti care s-au intors in Europa este sa ”cauzeze cat mai mari pierderi in randul populatiei civile”. Wainwright a atras insa atentia ca nu trebuie facut un ”amalgam” intre teroristi si emigranti.  ”Nu exista nicio dovada concreta ca teroristii utilizeaza sistematic valurile de refugiati pentru a se infiltra in Europa”, a spus acesta. Recent, Germania a confirmat ca doi presupusi teroristi s-au declarat refugiati pentru a intra in Europa, alaturi de doi sau trei autori ai atentatelor din 13 noiembrie din Stade de Drance.

author avatar
Tudor Borcea
451 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger