AcasăNewsIsărescu: Să aducem aurul de la Londra, să-l vadă lumea! Dar să...

Isărescu: Să aducem aurul de la Londra, să-l vadă lumea! Dar să îl ducem înapoi

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, spune că aurul României din Londra ar trebui adus în țară pentru verificare, iar după ar trebui dus înapoi. Tot el a precizat că repatrierea ar avea drept impact creșterea costurilor.

Mugur Isărescu Sursa foto Twitter

“Sunt trei ani de zile în care sistematic şi într-un mod iresponsabil s-a spus că nu există acest aur, că a dispărut, că a fost vândut, că a intrat în operaţiuni, şi mai rău decât atât, că nu l-am folosit pentru a obţine venituri. Or, rezerva de aceea este rezervă. Nu este investiţie. Rezerva este ceva ce pui de o parte pentru situaţii deosebite. Obiectivul rezervei internaţionale, fie că este de aur sau valutară, este să-ţi dea credibilitate şi să reducă costurile cu care ţara respectivă s-ar împrumuta. Deci, un posibil impact ar fi creşterea costurilor”, a susținut guvernatorul BNR.

Isărescu a afirmat că aurul ar trebui adus în țară doar pentru a arăta că există, iar apoi ar trebui dus înapoi.

“Eu aş vota în Consiliul de Administraţie dacă s-ar ridica problema aceasta, să îl aducem, să-l vadă toată lumea, inclusiv aceste câteva persoane care ne toacă de dimineaţa până seara cu aberaţiile pe care le-au spus, după care trebuie dus înapoi acolo sau arhivat, pentru că, altfel, în ţară nu o să aducem fiecare investitor străin să-l băgăm în tezaur şi să spunem acesta este aurul, are greutate”, a explicat Mugur Isărescu.

 

author avatar
Emanuela-Andreea Pană
242 afisari

10 COMENTARII

  1. Hai domne cu terenu ala ca lumea vrea sport. Au venit toți sportivii te caci atata.Ce dracu faci cu ele le bagi la tezaur?

  2. @Ce să mai caute Isărescu în BNR dacă se opune aplicării legii, ?
    Considereți totuși că dorește a fi înlăturat din funcție de face aatfel de afirmații, ?

  3. Deci, considereți totuși că dorește a fi înlăturat din funcție de face astfel de afirmații, ?

  4. Ceaușescu a dispărut, „ceușeii” încă sunt în funcții, la BNR, la TNB, la, Ministerul de Externe, la Senat, etc. ?

  5. Opinați că ăsta de a BNR dorește să spună că Londra s-ar fi aflat într-o ,,situației deosebită” și de aceea a dus rezerva de aur la Londra și o aduce înapoi numai spre a fi văzută după care vrea să ducă înapoi rezerva de aur la Londra, ca să nu rămână Londra în vreo ,,situație deosebită” ?

  6. @ Ce ,,inepți”, pentru al cita pe Isărescu, să voteze un astfel de individ pentru funcția de guvernator,care ,,îi ia la mișto”, pentru al cita pe academicianul Isărescu, pe ăia de i-au votat pe ăia de anunță că îl susțin pentru funcția de guvernator, luându-i și pe uni și pe ceilalți ,,la mișto” referitor la „legea repatrierii aurului”, ?

    “Eu aş vota în Consiliul de Administraţie dacă s-ar ridica problema aceasta, să îl aducem, să-l vadă toată lumea, inclusiv aceste câteva persoane care ne toacă de dimineaţa până seara cu aberaţiile pe care le-au spus, după care trebuie dus înapoi acolo sau arhivat, pentru că, altfel, în ţară nu o să aducem fiecare investitor străin să-l băgăm în tezaur şi să spunem acesta este aurul, are greutate”

  7. @Ați zice și că termenul de ,,arhivare” a aurului este un termen academic specific guvernatorilor bancari, ?

  8. Aurul trimis la Londra este o garantie pentru altii !!,nu-i o garantie pentru Romania.
    Politica nu se face pe un pahar cu apa rece sau o stringere de mana !,politica se face pentru averi NEMUNCITE !!.
    Aurul acela este o garantie a celor care si-au varit coada in Romania ca sa-i mulga resursele ,cine a facut jocurile a cerut garantii si garantia a fost scoasa din tara pentru a nu avea probleme cand e vremea socotelilor.
    Isarescu n-a fost patriot si nu-l omoara patriotismul si nici grija de Romania,el joaca pentru cei care-l sustin ca guvernator.
    Sforile se trag deafara nu din tara.

  9. Cand s-a intonat imnul UE ?? parlamentarii britanici stateau cu spatele la steagul uniunii. In Japonia erau vrwmuri in care iti zbura capul precum marul copt pt asemenea afront
    . Sa inteleg ca Anglia ne pazeste aurul cu spatele dosul sau curul?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger