„Guvernul meu” nu e în stare să ia măsuri concrete în privinţa deficitului bugetar şi deprecierii leului (de speriat), dar se vaită de o săptămână de greaua moştenire PSD. Dar îşi asumă Orban ceva ? Doar constată sumbru, însă nu face corecţii fiscale. Îl secondează alarmistul Cîţu, omul iese pe „sticlă”, îşi smulge părul şi ne avertizează cu apocalipsa economică. Prăpăd anunţă şi brelocul Rareş Bogdan, dar îşi cam muşcă limba în detalii tehnice: cumva firesc – economia e un domeniu în care se uită precum pisica în calendar. Peste toţi, Mugur Isărescu a ieşit la interval, ne vorbeşte despre „marea provocare” a deficitului bugetar şi asigură, cam cu jumătate de gură, că „ajută guvernul”.
„Staţi liniştiţi la locurile voastre”, pare a transmite şeful BNR: “avem obiceiul ca şi o depreciere de doi bani, şi la propriu şi la figurat, să fie trecută la capitolul recorduri, alarmă, apocalipsă şi tot ce vrei”. Serios, dar cu populaţia înglodată în rate bancare, cum e ? N-aţi înţeles, fraierilor, pe piaţa valutară a intervenit “o schimbare de sentiment al percepţiei, inclusiv din cauza unor factori emoţionali”. Ce-i drept, Isărescu recunoaşte că „evoluţiile recente de pe această piaţă, inclusiv cele la nivel regional, sunt relevante”, dar precizează că “nu le spune alarmante niciodată”. Ceva de genul “leul pică, da’ se ridică”, nu ? Mai departe, guvernatorul ne sfătuieşte să terminăm cu discuţiile despre cursul de schimb, întrucât orice depreciere a cursului „nu face decât rău”. De nevoie, dle Isărescu, n-a zis nimeni că face bine. Dacă estimarea de deficit bugetar este 4,4%, “terminăm discuţia cu cursul de schimb. Păi ce rost are să o porţi, nu? Să echilibrezi contul extern când 80% din dezechilibrul extern vine din deficitul fiscal. Orice depreciere a cursului nu face decât rău. Bineînţeles că o să apară cineva să spună: guvernatorul ajută Guvernul. Nu? Păi ajutăm Guvernul, ajutăm ţara. Banca Naţională lucrează cu orice guvern îl dă ţara. Avem acest guvern şi îl ajutăm. Nu este ceva anormal”, a mai spus Mugur Isărescu. Aici asistăm la o schimbare a discursului oficialilor BNR, împănat cu expresii susperior –pretenţioase, posibil să fie efectul euforic al vinului de Drăgăşani, deşi se adună nori negri asupra economiei României.
ar trebui impozitate si amendate bine cele 10000service auto care functioneaza ilegal.unul a ars zilele trecute.mai sint 10001.
spalatoriile auto functioneaza fara sa pompeze bani la pib.le amendam si pe ele?
engrossurile de cartofi si celelalte fac facturi?nu pompeaza bani la stat