AcasăNewsIsarescu isi scoate crama pe bursa

Isarescu isi scoate crama pe bursa

Guvernatorul Mugur Isarescu a evitat „capcana” FMI, spre linistea sistemului bancar romanesc

Admirat pentru abilitatile sale de bancher al natiunii, guvernatorul BNR, Mugur Isarescu este cunoscut si pentru abilitatile sale de podgorean. Seful Bancii Nationale a anuntat ca vrea sa-si listeze crama din Dragasani la Bursa de Valori Bucuresti (BVB).

Mugur Isarescu le-a cerut ieri intreprinzatorilor romani sa fie mai indrazneti si sa-si listeze companiile la bursa. Mai mult, el s-a aratat dispus sa-si puna propria firma de productie a vinului pe BVB.

Mugur Isarescu obtine sute de mii de lei profit pe an din vinurile sale unice

„Sunt necesare o schimbare de mentalitate si dezvoltarea spiritului antreprenorial. Antreprenorii romani trebuie sa iasa din cultura paternalista, care nu este tipic romaneasca, unii vor sa conduca tot de dimineata pana seara. Este nevoie de indrazneala pentru a dezvolta piata de capital sI antreprenorii romani trebuie sa aiba curaj sa accepte parteneri. Voi scoate si eu vinaria mea la bursa”, a declarat ieri Isarescu la conferinta „Finantarea prin Bursa”.

Probabil ca guvernatorul BNR are in vedere recapitalizare firmei sale, prin vanzarea de actiuni la BVB catre investitori, adica practic sa se imprumute de la cei care ii vor cumpara titlurile si sa-i accepte ca parteneri, pentru a-si dezvolta podgoria si productia de vin. In prezent, Mugur Isarescu detine circa 30 de hectare de vie la Dragasani si a scos pe piata, sub sigla ”Casa Isarescu”, vinuri din doua soiuri unicat in Romania: “Negru de Dragasani” si “Cramposia”, care sunt cultivate doar in podgoria sa. Avand in vedere ca vinurile sale se vand cu pana la 30 de lei sticla, nu este de mirare ca Isarescu obtine an de an sute de mii de lei profit din licoarea lui Bachus.

author avatar
Arpad Dobre
714 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger