AcasăNewsIsarescu isi ia mana de pe cursul valutar

Isarescu isi ia mana de pe cursul valutar

Mugur Isarescu a luat locul lui Al Pacino pe coperta DVD-ului filmului

Satul de birocratia din UE, Mugur Isarescu se ia de piept cu sefii Bancii Centrale Europene. El este comparat de Financial Times cu un justitiar interpretat de Al Pacino.

Mugur Isarescu a luat locul lui Al Pacino pe coperta DVD-ului filmului

Financial Times  a transpus in prezent actiunea filmului ”Dreptate pentru toti”, din 1979,  cu Al Pacino in rolul justitiarului. Analistii publicatiei au scris un nou ”scenariu”, in care Isarescu,  nemultumit de impactul crizei din zona euro, acuza BCE ca a intrecut masura.  Financial Times reediteaza scena din finalul filmului ”Dreptate pentru toti”, in care personajul lui Al Pacino,  atentionat de un judecator, striga in sala de tribunal ca totul a intrecut masura. In varianta moderna,  Isarescu ”joaca” rolul bancherului din Europa de Est, care se cearta cu  un oficial bancar european de rang inalt.

Isarescu:  ”BCE este vinovata ca nu a reusit sa consolideze situatia monetara in Europa Centrala si de Est!

Oficialul BCE: ”Ai intrecut masura! Am asigurat un suport de lichiditate pentru bancile din zona euro care opereaza in regiune!

Isarescu: ”Tu ai intrecut masura! Tu ai intrecut masura! Tot BCE-ul si constructia bancara au intrecut masura!”

In final, chiar analistii Financial Times au recunoscut ca au intrecut masura. ”Vom incheia cu aceasta analogie atata timp cat suntem in dezavantaj”, au completat malitios analistii.

BNR  lasa cursul valutar in voia lui

Fara sa stie ca a fost subiectul unui ”casting” bancar, Mugur Isarescu a anuntat ieri – de data aceasta in Romania reala – ca din cauza lipsei de lichiditati,  BNR va fi nevoita sa cam lase leul din brate. ”Avem nevoie de investitii, de funding(finantare-n.r.), bancile au nevoie de funding, cele foarte dependente de un funding de la bancile mama trebuie sa-si gaseasca alternative si atunci avem nevoie de alte intrari de capital. Realitatea este ca la cursul de schimb incepem sa ne uitam mai putin, pentru ca nu avem incotro”, a precizat Isarescu.

author avatar
Arpad Dobre
617 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger