AcasăNewsIsarescu, impotriva modelelor promovate de televiziuni: Samsari de fotbalisti care castiga cu...

Isarescu, impotriva modelelor promovate de televiziuni: Samsari de fotbalisti care castiga cu sutele de milioane!

Mugur Isarescu este posesorul mai multor proprietati imobiliare, autovehicule, obiecte de arta, numismatica, bijuterii, conturi in lei sau valuta, dar este si actionarul unei firme sau posesorul unor actiuni Lafarge

Intr-un discurs tinut la Constanta, guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, si-a exprimat revolta fata de modelele promovate agresiv de televiziunile de la noi: samsari de fotbalisti care castiga cu sutele de milioane si care vor prelua treptat conducerea acestei tari.

El a dat ca exemplu o brosura facuta de Banca Central Europeana despre falsurile in materie de bancnote care, desi pare inspirata din povestile cu pionerul sovietic si militianul anilor ’50, e utila in educarea tinerilor.

„Tot vorbim despre bacalaureat ca nu au reusit prea multi. Ce modele le dam, ce modele le da societatea romanesca in prezent, samsari de fotbalisti care castiga cu sutele de milioane? Ei vor prelua treptat conducerea acestei tari daca nu le dam modele. Apropo de educatie, de mici trebuie sa fie educati in spiritul, nu spun cuvinte mari, al muncii, al cinstei, al legalitatii. Prima mea reactie la acea brosura, «uite, parca era pionerul sovietic si cu militianul din cartile de educatie din copilaria mea in anii ’50». Educatia are legile ei. Decat modelele care sunt promovate pe baza de rating la televiziuni in prezent mai bine asa ceva. Si le face Banca Central Europeana, nu altcineva, nu este nici stangism, nici populism, este un proiect facut dupa zeci de ani de analiza”, a explicat Isarescu.

124 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger