AcasăNewsIsarescu il cearta pe Basescu pe motiv de criza

Isarescu il cearta pe Basescu pe motiv de criza

Lui Mugur Isarescu ii suna bine doar clopotelul financiar, nu si cel al crizei

Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu si-a manifestat repulsia fata de cuvantul criza. Discursul recent al presedintelui Basescu e plin de ”criza”, crede Isarescu.

Lui Mugur Isarescu ii suna bine doar clopotelul financiar, nu si cel al crizei

Lansarea cartii consilierului guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu, intitulata ”Biletul de iesire din criza”, urma sa fie subiectul dezbaterii ”De la Marea Dezordine la Noua Normalitate” organizata miercuri seara de BNR. Lansarea si dezbaterea au fost amanate, deoarece presedintele Traian Basescu sustinea la ora aceea discursul privind interventia catre romani. Se pare ca presedintele a fost ascultat cu mare atentie inclusiv de catre guvernatorul BNR, Mugur Isarescu. Seful bancii centrale si-a aratat nemultumirea fata de abuzul de cuvantul criza in discursul prezidential. ”L-am ascultat pe presedinte. Daca e sa faci o analiza de text, cuvantul care apare cel mai des este criza. Mai am un motiv sa evit acest cuvant, pentru ca el a ajuns sa insemne orice”, a spus Isarescu, oarecum iritat. El sustine ca termenul recesiune este un cuvant mai potrivit. ”O sa iesim si din recesiunea aceasta. Ce va ramane atunci din criza? Un sentiment general cum ca nu ne-a fost mereu bine”, a spus Isarescu.

Betie sau mahmureala?

Seful BNR a facut o comparatie plastica referitoare la perceptia crizei. ”Oare cand iesim din criza? Cand esti in criza? Cand faci un chef mare si intreci masura, sau a doua zi dimineata, cand te apuca mahmureala?’,  s-a intrebat retoric Isarescu.

[poll id=”185″]

author avatar
Arpad Dobre
390 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger