AcasăNewsIsarescu: Euro nu va ajunge la 5 lei

Isarescu: Euro nu va ajunge la 5 lei

Mugur Isarescu este hotarat sa tina cursul valutar sub 5 lei/euro

Mugur Isarescu, guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR) a declarat ca prognozele care plaseaza euro la 5 lei sunt eronate.

Mugur Isarescu este hotarat sa tina cursul valutar sub 5 lei/euro

Prognozele conform carora, in cazul agravarii crizei economice din Grecia, un euro va fi schimbat contra sumei de cinci lei, sunt, din perspectiva guvernatorului BNR, Mugur Isarescu gresite.  Aflat la un seminar privind politica monetara, acesta a declarat ca analistii care vorbesc despre o prognoza a cursului de 5lei/euro, este eronata.

„Ce ne deosebeste prognozele de acum versus 2007 – 2008? Atunci euro se intarea fata de dolar. Acum este de-a-ndoaselea. Acum se duce spre 1,2 poate chiar 1,1. Cred ca risca cei care vorbesc despre o prognoza aproape fireasca a cursului de 5 lei/euro. Daca se intimpla ceva in Grecia se duce deja la 1,1 sau 1. In mod firesc suntem cu ochii la euro/dolar. O asemenea prognoza sufera (5 lei/euro – n.r.). As spune ca sufera rau. Deosebirea este clara intre 2007- 2008 fata de 2012”, a spus acesta, citat de TRV Info.

Declaratia guvernatorulu BNR soseste ca o contrapondere in fata mai multor pareri ale analistilor financiari locali care au spus ca euro se va indrepta spre nivelul de 5 lei, ca urmare a crizei economice din Europa, care ar putea impinge Grecia in afara zonei euro.

author avatar
Ionut Zgimbau
139 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger