AcasăNewsIsarescu, buturuga din calea aderarii la Euro

Isarescu, buturuga din calea aderarii la Euro

Praful s-a ales de intelegerea care domnea pe vremuri intre Mugur Isarescu si Traian Basescu

Traian Basescu il acuza pe guvernatorul BNR Mugur Isarescu ca se pune intentionat de-a curmezisul aderarii Romaniei la zona Euro, din interese pur personale.

Praful s a ales de intelegerea care domnea pe vremuri intre Mugur Isarescu si Traian Basescu

Fostul presedinte sustine ca exista ”mai multe partide si banci” – inclusiv Banca Nationala a Romaniei – care nu doresc ca Romania sa treaca la euro. Motivul invocat de Basescu: pentru aceste partide si banci este ”un adevarat business” pastrarea leului romanesc in viata. ”E un mare business sa nu fii in zona euro. Daca intri in euro, jupanul bancilor devine Banca Centrala Europeana, cursul de schimb se stabileste la nivelul Uniunii Europene – e lasat liber, profiturile din cursul de schimb pe care le obtin bancile nu se mai pot obtine. De ce sa nu stam noi cu leul nostru stramosesc?”, si-a detaliat Traian Basescu teoria. Si tot el l-a acuzat pe guvernatorul BNR ca ar fi impotriva aderarii la euro si asta doar pentru ca sa-si poata pastra influenta: ”Pai cum sa mai iasa doctor Isarescu sa dea lectii docte de la inaltimea scaunului de guvernator al Bancii Nationale? Daca treci la euro, atunci trebuie sa te uiti in gura lui Mario Draghi, care este presedintele Bancii Centrale Europene, cand vine vorba de inundat piata cu euro, de retras, de marit masa monetara, de redus masa monetara. Nu te mai uiti la Isarescu, nu mai face Isarescu partea de curs, nu mai profita bancile de fluctuatiile monedei nationale, pentru ca este un curs pe toata piata UE”. In ceea ce-l priveste, Basescu sustine ca Romania indeplineste de trei ani conditiile necesare intrarii in zona Euro iar faptul ca nu a facut-o este echivalent cu ”nerespectarea Tratatului de aderare la UE”.

author avatar
Simona Badulescu
285 afisari

1 COMENTARIU

  1. Băsescu, lasă gălăgia și mai bine raspunde:unde e flota? Cît despre Isărescu, eternul guvernator de ce nu l-ai schimbat cînd ai avut puterea în ghearele-ți rapace?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger