AcasăNewsIronia lui Valcov la adresa Iohannis: 'Ce vocal a devenit "lenesul"...'

Ironia lui Valcov la adresa Iohannis: ‘Ce vocal a devenit „lenesul”…’

Slatineanul Darius Valcov s-ar afla in spatele programului de guvernare

In aceeasi zi in care presedintele a facut public nou mesaj la adresa Guvernului, pe tema pestei porcine, consilierul premierului Dancila – fost ministru de Finante- nu a pierdut ocazia sa ironizeze un aspect ce tine de Cotroceni si de reducerea bugetului la rectificare.

Postand pe pagina sa de Facebook un clip in care apare un lenes, mai exact cu un animal numit astfel, pe fata caruia se suprapune chipul presedintelui, Darius Valcov a notat si urmatoarea remarca vizandu-l pe Klaus Iohannis: „ce vocal a devenit ”lenesul” de cand i-a fost taiat bugetul pentru al doilea bucatar din alaiul prezidential!”.

Reactia lui Valcov vine pe fondul mesajului amplu venit vineri de la Cotroceni, in cadrul caruia se mentioneaza, intre altele, ca „data fiind starea de fapt si extinderea agresiva a pestei porcine, cu riscuri si consecinte care se pot dovedi dramatice pentru agricultura si economia Romaniei, din partea Guvernului se anunta cu seninatate faptul ca fondul de rezerva este zero, in ciuda asigurarilor repetate prin care Guvernul si-a propus sa arate ca situatia bugetara este stabila, ca sunt bani pentru pensii, salarii si pentru restul cheltuielilor” si ca „in realitate, cheltuielile din fondul de rezerva pe care Guvernul le-a facut pentru pesta porcina africana sunt zero. Nu poate fi identificat niciun act normativ, in ciuda spuselor ministrului finantelor, prin care sa fie alocata din fondul de rezerva vreo suma, oricat de mica, in legatura cu criza generata de PPA (pesta porcina africana-n.n)”.

667 afisari

6 COMENTARII

  1. Remarcați și faptul că guvernul și instituțiile au în bugete aprobate cheltuieli pentru prevenirea și combaterea epidemiilor și epizootiilor ? Opinați că pentru ocuparea unor funcții precum cea deținută de domnul Vâlcov ar trebui organizate concursuri publice, fiind o funcție publică plătită din bani publici ?

  2. Opinați și că porcul a trebui declarat animal sacru în România, pentru a nu mai fi omorât , ci tratat, în caz de epidemii, ceea ce de fapt și este în cultura alimentară a românilor ? Remarcați și faptul că productivitatea mare în acest sector provoacă deseori pierderi unora dintre producători , prelucrătorilor din industria cărnii și comercianților, de pe lanțul economic de creștere și valorificare , prin scăderea prețurilor la valorificarea cărnii și a preparatelor din carne ?

  3. Deci, avându-se în vedere și harta manifestării epidemiei de pestă porcină din țările înconjurătoare ați zice că există și probabilitatea ca guvernul să dorească să intervină în mecanismele pieței libere, de pe piața cărnii de porc și a preparatelor, încercând să protejeze prețurile și unele efective biologice, despăgubind alți producători, pentru a asigura o stabilitate a prețurilor la carnea de porc și la preparate din carnea de porc, deci pentru a menține anumite structuri de producție din domeniu prin decizii ce implică despăgubiri pentru alți producători și „injectarea” de bani publici în mediul economic ? Considerați că decizia ar menține condițiile de piață nelăsând inflația să ajungă la valori nesemnificative sau negative și multe dintre afaceri în zona pierderilor?

  4. Remarcați și că, unii dintre procesatori ar putea fi nevoiți să își caute furnizori în zone neafectate de astfel de epidemii, de regulă ?

  5. Remarcați și că, reintrerea pe piață unor astfel de producători afectați de epidemii probabil s-ar face cu cheltuieli legate de politicile comerciale mai mari și cu venituri și nivele ale producției mai scăzute ?

  6. Este rușinos ca acest hoț ordinar dovedit a ajuns cel mai puternic om din tara si fara rusine are opinii despre președintele țării pe care cetățenii l-au preferat fata de smeicherasul Ponta. Fata de ce a facut ar trebui sa se ascundă intr-o vagauna sa nu mai auzim de el.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger