AcasăNewsIrlanda si Belgia prelungesc restrictiile impuse romanilor si bulgarilor pe piata muncii

Irlanda si Belgia prelungesc restrictiile impuse romanilor si bulgarilor pe piata muncii

Guvernele Irlandei si al Belgiei au anuntat ca vor prelungi restrictiile impuse romanilor si bulgarilor pe piata muncii din aceste doua tari.

Guvernul irlandez a anuntat vineri seara ca romanii si bulgarii vor continua sa aiba restrictii privind accesul pe piata muncii din aceasta tara, pentru cel putin inca un an, relateaza Irish Independent, preluat de Mediafax.

Restrictiile se aplica cetatenilor Romaniei si Bulgariei inca de la aderarea celor doua state la Uniunea Europeana, in 2007. Perioada de limitare a accesului pe piata muncii se va incheia in decembrie 2013. Cu toate acestea, fiecare stat membru UE trebuia sa acorde acces liber pe piata muncii pana la 1 ianuarie 2012, cu exceptia cazului in care se confrunta cu „tulburari serioase”. Iar Irlanda se confrunta cu astfel de tulburari pe piata muncii, au precizat oficialii irlandezi, indicand faptul ca rata somajului in aceasta tara este de 14,4 %.

La randul sau, Guvernul belgian a decis sa prelungeasca, pana la 31 decembrie 2013, restrictionarea accesului pe piata muncii din Belgia pentru cetatenii romani si bulgari.

220 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger