AcasăNewsIrina Truica nu poate iesi cu gemenele din Romania decat cu acordul...

Irina Truica nu poate iesi cu gemenele din Romania decat cu acordul miliardarului!

Curtea de Apel Bucuresti a reusit, luni, sa faca lumina in cazul sentintei dubioase a judecatorului din Saint Martin. Incredintarea temporara a minorelor catre mama, care se si grabeste sa se infiinteze la poarta lui Remus Truica alaturi de un executor judecatoresc, nu este decat o imbatare cu apa rece.

Irina Truica

Desi presa din Romania s-a grabit sa anunte victoria Irinei Truica, decizia de luni a Curtii de Apel Bucuresti nu face decat sa confirme ceea ce „National” a afirmat in repetate randuri: ca judecatorul francez s-a pripit cand a stabilit prin sentinta pronuntata ca domiciliului minorelor Maria si Natalia Truica este in Saint Martin.

 

Ce a castigat Remus Truica

In afara de faptul ca incredintarea fetitelor catre Irina Truica nu este decat temporara, in acest sens neexistand o decizie definitiva si irevocabila, cel care a punctat decisiv este chiar Remus Truica. Afaceristul a obtinut exact ce si-a dorit, respectiv ca fetitele sale sa ramana in Romania. In plus, tot decizia de luni o obliga pe Irina Truica sa-i ceara acordul fostului sot ori de cate ori doreste sa calatoreasca in strainatate cu fetitele. Mai exact, Curtea de Apel Bucureşti „a admis recursul formulat de  Remus Truica in procedura de incuviintare a executarii ordonantei  de ne-conciliere pronuntata de instanta din Saint Martin, a modificat in parte sentinta civilă atacata, in sensul ca a incuviintat executarea silita a titlului executoriu reprezentat de Hotararea judecatorească denumita  Ordonnance de Non Conciliation pronuntata la data de 27.06.2011 de Tribunalul de Inalta Instanta din Basse-Terre, Camera J.A.F., impotriva debitorului Remus Truica, in ceea ce priveste masura fixarii provizorii a resedintei copiilor cu mama, mentinand celelalte dispozitii ale sentintei”. Prin aceasta hotarare a fost, asadar,  inlaturata dispozitia care exista in hotararea Tribunalului Bucureşti prin care se fixa  in mod provizoriu resedinţa copiilor Truica Maria Raluca si Truica Natalia-Irina in Baie Rouge lot 408 Les Terses Basses 97150 Saint Martin.

Remus Truica

De altfel, Remus Truica a atacat atat in instanta, cat si prin intermediul mass-media, fix decizia judecatorului francez care a stabilit drept domiciliul micutelor „catunul” Saint Martin. Miliardarul nu s-a declarat niciodata impotriva incredintarii copiilor catre mama lor, ci impotriva stabilirii fiicelor sale intr-o insula de vacanta care nu intruneste conditiile cresterii si educarii unor minori.

Curtea de Apel ii da planurile peste cap Irinei Truica

Trebuie amintit ca, in nenumarate randuri, Irina Truica a insistat ca ea si fetitele sa locuiasca in Saint Martin, ori decizia Curtii de Apel nu face decat sa-i spulbere visele si s-o oblige sa se stabileasca in Romania. Altfel, pentru orice deplasare cu fetitele in afara tarii, Irina trebuie sa aiba acordul fostului sot. In conformitate cu dispozitiile Legii nr. 248/2005 privind regimul liberei circulatii al cetatenilor romani in strainatate, copiii pot parasi Romania numai cu acordul ambilor parinti sau atunci cand exista o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila de incredintare. La acest moment,  nu exista o hotarare definitiva si irevocabila de incredintare a minorelor, ordonanta de ne-conciliere stabilind doar masuri provizorii privind locuinta minorelor. Aceasta ordonanta de ne-conciliere nu este definitiva si irevocabila, fiind atacata cu apel. In consecinta, gemenele Truica au provizoriu resedinta cu mama,  dar vor putea parasi teritoriul Romaniei numai cu acordul lui Remus Truica  sau atunci cand va exista o hotarare judecatoreasca si irevocabila de incredintare.

 

 

author avatar
Ziarul National
Aceasta sectiune stabileste termenii legali si conditiile in care puteti utiliza site-ul
1.775 afisari

1 COMENTARIU

  1. Mi se pare foarte normal ca fetitele sa ramana in Romania, ambii sunt parintii lor. o decizie corecta si inteleapta.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger