AcasăNewsIrina Jianu, condamnata in cadrul "Trofeului Calitatii", ridicata de politisti

Irina Jianu, condamnata in cadrul „Trofeului Calitatii”, ridicata de politisti

(foto: realitatea)

Fostul inspector general al ISC, Irina Jianu, condamnata in cadrul dosarului „Trofeul Calitatii”, alaturi de Adrian Nastase, a fost ridicata de politistii din Bacau.

(foto: realitatea)

Irina Jianu, fost inspector general de stat al Inspectoratului de Stat in Constructii, condamnata in dosarul „Trofeul Calitatii”, alaturi de Adrian Nastase, a fost ridicata, joi dimineata, de catre politistii din Bacau.

Aceasta are de executat sase ani de inchisoare, la care se adauga si cinci ani de interzicere a unor drepturi dupa ispasirea pedepsei, dupa ce, miercuri, magistratii de la Inalta Curte de Casatie de Justitie, au dat sentinta definitiva si irevocabila in cadrul dosarului „Trofeul Calitatii”.

Potrivit rechizitoriului DNA, citat de RTV, Adrian nastase, sub conducerea Irinei Jianu,  “a initiat organizarea unui simpozion intitulat «Trofeul calitatii in constructii», simpozionul reprezentand un cadru in care, prin instituirea unor taxe de participare, se masca strângerea unor sume de bani pentru campania electorala prezidentiala a inculpatului Adrian Nastase“.

In cadrul aceluiasi dosar, Adrian nastase a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu executare, Marina Popovici si Diana Gasparovici au fost condamnate la cate cinci ani de inchisoare cu executare si Bogdan Popovici a fost condamnat la 6 ani inchisoare cu executare.

author avatar
Ionut Zgimbau
424 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger