AcasăNewsIranul vorbește despre „Final solution”. Israelul, în alertă maximă!

Iranul vorbește despre „Final solution”. Israelul, în alertă maximă!

Liderul suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, atacă din nou Israelul. Indirect, evident, dar orice mesaj transmis de cel mai puternic cleric al lumii musulmane atârnă greu în această zonă. Orientul Mijlociu a fost dintotdeauna un butoi de pulbere, numai că Ali Khamenei pare să fi aprins chibritul care va da foc fitilului!

Un poster girat de Khamenei le transmite evreilor din Israel că a sosit momentul să se pregătească pentru o nouă „Soluție finală”. La fel ca Holocaustul nazist, cuvintele alese pentru acest mesaj sunt dure, grele, dar mai ales grave.

Marți, pe 19 mai, după cum relatează Jerusalem Post, dar și alte surse media din SUA, liderul suprem al Republicii Islamice Iran, Ali Khamenei, a publicat în online un poster antisemit, care evocă „soluția finală” a Germaniei naziste în rezolvarea crizei din Palestina. Este, de fapt, un nou mesaj subliminal transmis de Teheran autorităților israeliene în războiul neconvențional purtat.

Iată ce scrie pe posterul care a incitat deja întreaga lume arabă: „Palestina va fi liberă. Soluţia finală: Rezistenţa până la referendum”. Se vorbește despre o „Palestina liberă”, lipsită de evrei în Ierusalim, dar în același timp visul acesta este obținut, iată, invocând infama „Soluție finală” a naziștilor, pe care omenirea a condamnat-o, și pe bună dreptate!

Așadar, printr-un poster fericit, iranienii le promit palestinienilor control total asupra Ierusalimului. Imaginea îi înfățișează pe palestinieni zâmbind dimpreună cu salvatorii lor „perșii”, portretizați prin trupele Gardienilor Revoluției. Iranienii flutură steagurile Palestinei, ale Hezbollah și alte flamuri islamice. În centru se observă Moscheea lui Omar, amplasată pe Muntele Templului, al treilea loc sacru pentru lumea arabă. În plus, o fotografie a generalului Qasem Soleimani, ucis de americani la începutul lui ianuarie, întărește mesajul războinic, de răzbunare, pe care iranienii vor să-l dea lumii întregi.

Culmea este că mari companii media din SUA, precum CNN, ignoră total acest subiect, ca și cum gestul lui Ali Khamenei nu prezintă nici măcar cel mai mic pericol pentru Israel, ca să nu mai vorbim de întreaga regiune a Orientului Mijlociu!

Afișul lansat pe site-ul oficial al liderului Ali Khamenei a fost postat în trei limbi – farsi, arabă și engleză.

Analiștii de politică internațională sesizează faptul că afișul/ posterul lui Ali Khamenei a fost făcut public chiar înainte de Ziua Al-Quds, celebrată pe 22 mai, în ultima vineri a Ramadanului. Ziua Al-Quds este o sărbătoare decretată de Teheran în anul 1979, având scopul de a arăta sprijinul „perșilor” pentru poporul palestinian oprimat de statul Israel.

author avatar
Nicholas Cezar Redactor