AcasăNewsIranul întoarce spatele către SUA, după ce Trump sugerase o întâlnire cu...

Iranul întoarce spatele către SUA, după ce Trump sugerase o întâlnire cu președintele Rouhani

Iranul nu admite să poarte convorbiri cu SUA până când Washingtonul nu va ridica toate sancţiunile pe care i le-a impus, a susținut marţi preşedintele Hassan Rouhani, la o zi după ce liderul de la Casa Albă, Donald Trump, a spus că ar putea avea o întâlnire cu acesta.
Într-un discurs transmis marţi de televiziunea de stat, Rouhani a afirmat că ţara sa a avut întotdeauna disponibilitatea de a purta negocieri. „Dar mai întâi SUA ar trebui să acţioneze prin a ridica toate sancţiunile ilegale, injuste şi nedrepte impuse Iranului”, a adăugat el, conform Reuters.

„Vom continua să ne reducem angajamentele din acordul din 2015 dacă interesele noastre nu sunt garantate”, a mai declarat preşedintele iranian. „Teheranul nu a dorit niciodată arme nucleare”, a insistat șeful de stat din Orientul Mijlociu.

Luni, într-o conferinţă de presă la summitul G7 de la Biarritz, Donald Trump a afirmat că ar fi de acord să se întâlnească cu preşedintele iranian „dacă condiţiile ar fi corecte sau corespunzătoare”, dar a exclus ridicarea sancţiunilor pentru compensarea pierderilor economice suferite de Iran. Trump şi Rouhani sunt aşteptaţi să participe la Adunarea Generală a ONU de la New York în luna septembrie.

author avatar
Filip-Mihael Bodoc
104 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger