AcasăNewsIranul creste pretul petrolului pentru urmatoarele 12-24 de luni

Iranul creste pretul petrolului pentru urmatoarele 12-24 de luni

Conductele de petrol iraniene isi schimba directia spre Asia

Cotatia barilului de petrol a atins ieri cele mai ridicate valori din ultimele noua luni, dupa ce Iranul a anuntat oprirea livrarilor de petrol catre Franta si Marea Britanie.

Conductele de petrol iraniene isi schimba directia spre Asia

In plus, un raport al JODI difuzat de CNBC arata ca Arabia Saudita a scazut atat productia, cat si exportul de petrol, contrar angajamentului facut aliatilor.

Arabia Saudita si-a redus productia si exportul

JODI, o banca de date furnizate de mai multe organizatii din domeniul energetic arata ca, in mod surprinzator, Arabia Saudita, cel mai mare exportator de petrol din lume, a redus productia de petrol si exportul inca din luna decembrie, cand daduse asigurari ca le va suplimenta daca Iranul va decide sa stopeze livrarile catre Europa. Situatia este cu atat mai ingrijoratoare cu cat productia si exportul de petrol din Arabia Saudita continua sa scada. Emiratele Arabe Unite (UAE) si Libia nu si-au transmis datele, ceea ce naste si mai multe intrebari. UAE se angajase impreuna cu Arabia Saudita sa suplimenteze productia de petrol, pentru a controla pretul pe baril. Irakul nu a raportat schimbari majore, ceea ce iarasi nu e bine, pentru ca trebuia sa raporteze o crestere in productie si export.

Preturi mai mari in urmatoarele 24 de luni

Pretul foarte mare pe baril inregistrat ieri este o dovada ca „investitorii digera noua escaladare a tensiunilor dintre Iran si tarile occidentale, dupa decizia anuntata duminica de Teheran de a intrerupe exportul de titei catre companii britanice si franceze”, dupa cum au declarat analistii firmei JBC Energy. Un raport al JPMorgan avertizeaza ca pretul la petrol ar putea creste si mai mult in urmatoarele 12, chiar 24 de luni.

author avatar
Adina Mutar
245 afisari

1 COMENTARIU

  1. De un deceniu si ceva se produce un fenomen international grav.Toate statele potential inamice sau inamice ale statului Israel sunt pe rand atacate din interior pentru a fi destructurate si ocupate de fortele straine,care cica implementeaza asa zisa democratie, dar sunt interesate numai de bogatiile naturale ale acelor tari si de reducerea la zero inamicilor mentionati mai sus.Mai intai Afaganistanul pentru cauza de Ossama,apoi Irakul pentru ca Sadam nu a platit firmanul cat trebuie, fiind acuzat degeaba ca are bobe de tot felul,dupa care Egiptul, Libia si acum Siria(unde mercenarii bine dotati isi fac treaba), ultimul fiind din cauza inaltimilor Golan, sa vedem daca va urma si Iranul, care vrea sa aiba independenta atomica(precum India si Pachistanul), chestia acuzatoare ca ar urma sa produca bombe nucleare este cam subtire, daca vroiau astfel de bombe le cumparau de la Coreea de Nord sau de la Rusi.Sidaca ar avea si ar incerca sa le trimita asupra Israelului, Iranul si nu numai si-ar semna decesul, problema este ca toata planeta va fi afectata, daca nu distrusa.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger