AcasăNews"Iranul ar putea folosi arma nucleara", afirma un oficial israelian

„Iranul ar putea folosi arma nucleara”, afirma un oficial israelian

Iran „ar putea folosi arma nucleara”, a declarat viceministrul israelian de externe, Danny Ayalon, aflat la Buenos Aires cu ocazia implinirii a 20 de ani de la atentatul impotriva ambasadei Israelului in Argentina, informeaza AFP.

Iranul nu va astepta sa fie atacat de aliati

„In cel mai groaznic scenariu, Iranul ar putea folosi arma nucleara”, a spus Ayalon. „Ne vom apara cetatenii, interesele noastre din lumea intreaga si vom impiedica Iranul sa actioneze”, a adaugat el la locul atentatului.

La randul sau, vicedirectorul general al Ministerului israelian de Externe, Daniel Carmon, a subliniat ca Iranul este „o amenintare pentru lumea intreaga”. „Aceasta amenintare necesita un raspuns imediat”, a spus el.

Carmon ocupa functia de consul la Buenos Aires atunci cand, la 17 mai 1992, a fost distrusa ambasada in urma unui atentat cu o masina-capcana ce a provocat moartea a 22 de persoane si ranirea altor 200. „Iranul este responsabilul direct pentru ce s-a intamplat aici”, a reamintit el.

La doi ani dupa atentatul impotriva ambasadei, la 18 iulie 1994, un nou atentat a lovit Asociatia mutuala israelito-argentiniana (AMIA), soldat cu 85 de morti si 300 de raniti. Israelul acuza din nou Iranul ca este responsabil pentru acest masacru.

Atentatul impotriva AMIA este cel mai grav comis vreodata impotriva comunitatii evreiesti din Argentina, cea mai numeroasa din America Latina, cu circa 300.000 de membri.

author avatar
Ciprian Purice
105 afisari
Zenville

Ultimele știri

Caz înspăimântător în București! Femeie reținută după ce şi-a înjunghiat de două ori soţul, la un interval de mai multe ore

Caz șocant în București! O femeie a fost reţinută, sub acuzaţia de violenţă în familie în modalitatea tentativei de omor, după ce şi-a înjunghiat...

Momente de groază, la înălțime. Pasagerii unui telescaun, surprinși de rafale foarte puternice de vânt – VIDEO

Mai multe persoane au trecut printr-o experiență pe care, cel mai probabil, nu o vor uita niciodată. Sau, cel puțin, nu prea curând.Au fost...
proger