AcasăNewsIran vinde petrol numai pe aur

Iran vinde petrol numai pe aur

Dar dupa atacul asupra facilitatilor nucleare, Iranul va putea vinde petrolul pe dolari?

Mahmoud Bahmani, guvernatorul Bancii Centrale a Iranului, a declarat ca Iranul va accepta plata in aur pentru petrol „fara nicio rezerva”.

Dar dupa atacul asupra facilitatilor nucleare, Iranul va putea vinde petrolul pe dolari?

De dolari nici nu mai poate fi vorba! In urma sanctiunilor impuse de SUA si de UE, nici nu se mai putea cumpara petrol pe dolari, pentru ca tranzactiile Bancii Centrale sunt interzise. UE nu mai avea de gand sa cumpere petrol iranian de la 1 iulie. Pana atunci inca mai importa 20% din petrolul iranian.

China si India, cei mai mari importatori ai petrolului iranian deja s-au „conformat” sanctiunilor, evitand tranzactiile financiare prin bancile iraniene si platind in aur. Intre timp, Israelul a anuntat ca nu va avertiza Statele Unite in cazul in care va decide sa lanseze un atac preventiv asupra instalatiilor nucleare iraniene!

author avatar
Adina Mutar
223 afisari

3 COMENTARII

  1. .,.si romanica la fel ,,l-a vindut,,dar pe nimic!..tare misto ,nu?cum ar zice si pitzi!…ce sa mai zic ..pai milogii nostrii au vindut rezervele de prin mare neagra inainte sa cistige procesul cu ucraina1,,asta si mai misto….!..ce sa mai comentezi?

  2. ..dar stati linistiti ca se fac ,,astia,,(gagii) ca gasesc bombe nucleare ,gaze lacrimogene si ca nu e ba tata democratie si pac.pac gata bombardeau de le cade sandramaua!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger