AcasăNewsÎPS Teodosie și politica externă. Ce zice Înaltul ierarh BOR despre Putin,...

ÎPS Teodosie și politica externă. Ce zice Înaltul ierarh BOR despre Putin, NUCLEARĂ!

ÎPS TeodosieÎPS Teodosie și politica externă. Ce zice Înaltul ierarh BOR despre Putin, NUCLEARĂ!

ÎPS Teodosie are o nouă ieșire controversată, de data aceasta făcând declarații ce țin de politica externă! Înaltul prelat îl laudă pe președintele Rusiei Vladimir Putin, liderul care ține o planetă întreagă în tensiune cu privire la intențiile sale de a declanșa un război cu Ucraina.

Arhiepiscopul Tomisului a declarat la Radio Dobrogea că Putin nu e atât de negru cum îl prezintă toată lumea în această perioadă pentru că este cel mai mare ctitor de biserici de la muntele Atos şi Ierusalim. ÎPS Teodosie spune că Putin a făcut mai multe jertfe şi nu trebuie judecat ca un răufăcător.

„Domnul Putin, care este atât de vehiculat în zilele acestea şi văzut atât de negru, nu-i negru cum îl prezintă toată lumea. Am spus-o şi o spun fără frică şi fără nicio ezitare. Este cel mai mare ctitor la Sfântul Munte şi la Ierusalim. În ţara sa, şi Putin, şi Medvedev, sunt ctitori. Şi am fost pe urmele lor în excursie şi m-am minunat câtă jertfă au făcut.

Şi noi îi judecăm ca pe nişte răufăcători. Sigur că au păcatele lor. Ei nu răspund pentru păcatele înaintaşilor care au adus comunismul. Dar nu l-au adus ei. Cei care au adus comunismul, cei din vest, ei au plantat comunismul. Că Marx şi Engels nu sunt din Rusia. Sunt de altă origine”, a declarat ÎPS Teodosie la Radio Dobrogea.

Patriarhia Română a precizat ulterior că declarațiile Arhiepiscopului Tomisului nu reprezintă poziția Bisericii Ortodoxe Române, iar ÎPS Teodosie „obișnuiește să se pronunțe sui generis inclusiv pe unele teme extrabisericești”.

author avatar
Andreea Vlad
855 afisari

11 COMENTARII

  1. Partarul de Teodosie este iertat mereu pentru iesirile dezastruoase pe care le are.
    Este oare protejatul lui Putin sau autoritatile ce ar trebui sa-l puna cu botul pe labe sunt dedulcite la ciolhanurile sfiintiei sale?

  2. Un bezmetic, care caută publicitatea cu lumânarea. Cu cât mai absurdă teza – cu atât mai bună. Un mirean dezlânat în cuget și-n simțire, rătăcit în odăjdii preoțești. Rușine.

  3. De ce nu mai emite Radio Dobrogea? care este cauza adevarata a opririii functionarii acestui post de radio?

  4. Bai idioților amerlocpupincuriști, la care va pute tot ceea e este rusesc. Numai când pupați dosul yankeilor nu va pute nimic. Lăsați Popa in pace. Are multe păcate, dar vorba lui Iisus, cine e fără de păcat sa arunce cu piatra. Ori voi întâi sa va spălați de jegul american și dopo mai vedem. Acum la schimbarea sferelor de influenta, pe care voi nu le sesizați, de prosti ce sunteți, România trebuie sa aibă și oameni sa refacă punțile cu Rusia, distruse de inconștiența voastră. Altfel va fi vai de curul romanilor iar pe voi v-așteaptă Gherla.

  5. Spune ca stie ca asta a facut la Athos ce vreti sa va zica ce discuta cu biden daca nu il ia somnul???!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger