AcasăNewsIPS Teodosie, poziție fermă privind vaccinul anti-COVID: „Sunt alergic. Nu pot să-i...

IPS Teodosie, poziție fermă privind vaccinul anti-COVID: „Sunt alergic. Nu pot să-i îndemn pe alții să facă ceea ce nu fac eu”

IPS TeodosieIPS Teodosie, poziție fermă privind vaccinul anti-COVID: „Sunt alergic. Nu pot să-i îndemn pe alții să facă ceea ce nu fac eu” / foto: Digi 24

IPS Teodosie a încălcat cam toate regulile în această pandemie de coronavirus: a refuzat să poarte mască de protecție în spațiul public, a chemat credincioșii la slujbe, în adunări mari, a dorit să organizeze pelerinajul de Sf. Andrei și nu numai. Deși se află într-o categorie de persoane cu risc în fața Covid-19, arhiepiscopul Tomisului refuză vaccinarea.

A spus, marți, cu subiect și predicat, la un post de televiziune. IPS Teodosie susține că nu se va vaccina anti-COVID-19 deoarece, din punctul său de vedere, vaccinul nu a fost experimentat.

Arhiepiscopul refuză să se vaccineze

Acesta a explicat, de asemenea, că refuzul său este justificat pe necunoaștere, pe lipsa de experiență a oamenilor de știință și nu reprezintă un punct de vedere oficial al Bisericii Ortodoxe Române.

„Noi lucrăm cu datele veșniciei și ale adevărului absolut. Vaccinul nu a fost experimentat. Am discutat cu medici. El poate produce anumite reacții. Nu știu oamenii care vaccinează. Sunt cuprinși de acest virus, nu sunt cuprinși. Cum să recomandăm dacă nu e de recomandat?”, a declarat IPS Teodosie, la România TV.

Îi e frică de reacțiile adverse

Arhiepiscopul Tomisului a mai spus că preferă să nu se vaccineze împotriva Covid-19 din cauza reacțiilor adverse.

„Deocamdată noi așteptăm să se studieze. Nu s-au studiat reacțiile adverse. Am văzut în America și în Anglia sunt niște cazuri în care efectele au fost negative, mai ales la cei alergici. Eu sunt alergic. Nu mă voi grăbi să mă vaccinez și nu pot să îi indemn pe alții să facă ceea ce nu fac eu”, a mai spus IPS Teodosie.

A adăugat că „e bine că nu s-a pus problema că sunt obligatorii”.

„Sunt atât de multe motive de avea o reţinere. Bine că nu s-a pus problema că sunt obligatorii. Vom fi alături de medici. Şi noi suntem medici de suflete. N-aş putea să propovăduiesc ceva de care nu sunt sigur”, a precizat înaltul prelat.

Comitetul Naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19 a anunţat că, până marţi, la ora 17.00, au fost vaccinate 2.778 de persoane, toate cadre medicale din prima linie, transmite News.ro.

author avatar
Andreea Vlad
457 afisari

6 COMENTARII

  1. Îl blamați că aveti ciuda pe el. E singurul din BOR care are curaj sa spună ce crede. Ceilalți de ce nu o fac? Ce-a făcut el cu viata lui privata îl privește pe el în fata lui Dumnezeu. I s-a cerut o părere și el a spus-o. Ce este atât de anormal? Noi judecam anormal ca am început sa credem prea mult în Plandemiei. Nu a spus nimeni ca nu exista virusul.

  2. Eu il divinizez , m-am pitit sub sutana si ii interpretez de zor niste acorduri dumnezeiesti pentru destindere . Ce este atat de anormal ?

  3. Spagoveanului i s a facut o inscenare de catre un ziarist Intrebat la telefon daca n ar putea interveni pentru un preot ca sa primeasca o parohie mai buna acesta a spus ca da se poate dar trebuie unsoare El ,acest preot spagar ,pe timpul lui Ceausescu era tot asa ,indaratnic si corupt De asta el si altii ca el au fost cercetati de militia de atunci au devenit apoi mari ,,martiri” persecutati

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger