AcasăNewsÎPS Teodosie: Orice atac de panică „însemnează o împuţinare de suflet”/ Ce...

ÎPS Teodosie: Orice atac de panică „însemnează o împuţinare de suflet”/ Ce spune Arhiepiscopul despre „patima” statului la telefon

(foto: Facebook/Arhiepiscopia Tomisului)

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a răspuns mai multor întrebări primite în timpul unei emisiuni la un post de radio la care a fost prezent.

Așa s-a aflat cum vede acesta atacurile de panică, dar și chestiunea statului pe telefon – în contextul în care tot mai mulți oameni petrec timp „butonând” acest dispozitiv de comunicare.

Arhiepiscopul Tomisului spune că „orice atac de panică însemnează o împuţinare de suflet”. Declarația a fost făcută într-o emisiune la care acesta participă săptămânal la un post de radio. În aceeaşi emisiune, Teodosie a vorbit şi despre „patima” statului la telefon.
Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a fost întrebat recent, în emisiunea „Cuvântul ierarhului” la care participă săptămânal la un post de radio, cum putem scăpa sau controla atacurile de panică.

ÎPS Teodosie: Oricine poate să aibă un atac de panică

„Sigur, orice atac de panică însemnează o împuţinare de suflet. Şi pot avea atac de panică şi copiii, şi adulţii, şi vârstnicii. Oricine poate să aibă un atac de panică”, a răspuns ÎPS Teodosie.

Arhiepiscopul nu a mai completat acest răspuns, fiind, așadar, singura afirmație făcută pe acest subiect.

Ce spune despre „patima statului la telefon”

Pe de altă parte, înaltul ierarh a fost întrebat în timpul emisiunii și despre o altă chestiune. Totul, despre timpul tot mai mare pe care mulți îl petrec stând „pe telefon”.

„Patima aceasta a statului la telefon nu poate fi mai rea decât fumatul, că nu înghiţi nimic, nu inhalezi nimic, dar poate fi o patimă în sensul că omori timpul sau vorbeşti ce nu trebuie şi multe altele.

Copiii, într-adevăr, pot fi copleşiţi, împătimiţi de telefon sau tabletă. Orice este exagerat este şi dăunător. De aceea părinţii trebuie să aibă mare grijă de educaţia din vremea noastră”, a afirmat arhiepiscopul.

 

author avatar
Andrei Coman