AcasăNewsÎPS Teodosie nu se potolește. Arhiepiscopul Tomisului sfidează din nou restricțiile

ÎPS Teodosie nu se potolește. Arhiepiscopul Tomisului sfidează din nou restricțiile

IPS TeodosieÎPS Teodosie nu se potolește. Arhiepiscopul Tomisului sfidează din nou restricțiile

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, încalcă din nou restricțiile, după ce în urmă cu două zile s-a încăpățânat să oficieze, la miezul nopții, slujba de Anul Nou, contrar recomandărilor Patriarhiei Române, care a cerut ca slujbele să nu se țină după ora 23:00.

Înaltul prelat va oficia o slujbă sâmbătă seară, de la ora 22.00, la Catedrala arhiepiscopală din Constanța, în condițiile în care interdicția de circulație intră în vigoare de la ora 23.00.

IPS Teodosie, o nouă slujbă anunţată pentru ora 22.00

„Sâmbătă, 2 ianuarie 2021, de la ora 8.00, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Constanța, iar de la ora 22.00, va oficia Acatistul Sfântului Serafim de Sarov și Acatistul Învierii.

Duminică, 3 ianuarie, de la ora 8.40, Ierarhul Tomisului va săvârși Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel din Constanța”, se anunţă pe pagina de Facebook a Arhiepiscopiei Tomisului.

În noapte de Anul Nou, IPS Teodosie nu a ținut seama de recomandarea Patriarhiei și a organizat slujba aproape de miezul nopții. La finalul ceremoniei religioase, IPS Teodosie a mulțumit autorităților care i-ar fi îngăduit această rugăciune de la miezul nopții.

La slujbă au participat aproximativ o sută de credincioși. Binențeles, la eveniment au ajuns și polițiștii, care nu au aplicat însă amenzi enoriașilor, ci i-au sfătuit să poarte măşti de protecţie şi să păstreze distanţa fizică.

author avatar
Andreea Vlad
398 afisari

5 COMENTARII

  1. Bravo Teodosie! Poate își revine și Patriarhul din sperietura care l-a cuprins. Mai adu-i aminte ca e slujitorul lui Hristos. Poate a uitat. Se comporta ca un functionar public, de frica autorităților sa nu-și piardă funcția. Halal atitudine.

  2. Cum sa dai unui stat in stat amenzi, pentru ei ca si pentru statul paralel, nu exista legi, sunt doar pentru prostimea care i-a votat

  3. Marș, mã, boule! Biserica se votează? Și de ce sari că proasta din baie? Te deranjează slujbele / slujirile creștine, la care nu ești obligat să participi, dar nu infecții care te țin capră cu ” pandemia ” lui pește a lor, in care – e limpede – ești prins? Și să nu incepi cu ” riscuri ” și alte baliverne din astea, că ar însemna să fii și mai imbecil.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger