Cauta

ÎPS Teodosie, gest inconștient în timpul incendiului de la Arhiepiscopia Tomisului: „Ne-a ținut acolo”. Dezvăluiri incredibile făcute de enoriași – VIDEO

incendiu

ÎPS Teodosie, gest inconștient în timpul incendiului de la Arhiepiscopia Tomisului: „Ne-a ținut acolo”. Dezvăluiri incredibile făcute de enoriași - VIDEO

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, urma să intre în slujbă la Catedrala Sf. Apostoli Petru și Pavel, când a izbucnit incendiul la Palatul Arhiepiscopal din Constanța.

Cu toate acestea, înaltul prelat nu a anulat-o, punând în pericol viața enoriașilor care au asistat la slujbă.

ÎPS Teodosie a rămas în Catedrala Arhiepiscopală ca să slujească

Ierarhul Tomisului a luat decizia să rămână și să țină în continuare slujba, rugând enoriașii să se roage alături de el pentru ca incendiul să nu se extindă și să fie stins.

„Încă nu începuseră slujba când a izbucnit incendiul. Noi ne-am dus la slujbă. Am stat cu Înalpreasfințitul. Nu s-a auzit explozie că au fost scoase la timp buteliile. A rămas cu lumânări, Înaltul ne-a rugat să rămânem să ne rugăm alături de el, pompierii și-au făcut datoria. Nu s-a întâmplat nimic, nicio victimă. ÎPS a rămas cu curaj până s-a terminat slujba, au declarat enoriașii pentru ziuadeconstanta.ro după încheierea slujbei.

Gestul incredibil făcut de ÎPS Teodosie în timpul incendiului de la sediul Arhiepiscopiei Tomisului

Catedrala Arhiepiscopală se află foarte aproape de locul în care a avut loc incendiul. Slujba religioasă a fost transmisă pe pagina de Facebook a Arhiepiscopiei Tomisului, dar a fost întreruptă la un moment dat.

Mansarda a fost făcută scrum

Arhiepiscopia Tomisului din Constanța a fost pârjolită, sâmbătă seara, de un incendiu major. Zeci de pompieri s-au chinuit mai bine de 4 ore să lichideze focul.

Întregul acoperiş al Palatul Arhiepiscopal a fost distrus de flăcări. Mansarda, construită în mare parte din lemn, a fost transformată în scrum.

Mai mult, apa folosită de pompieri pentru a stinge flăcările s-a infiltrat în pereţi şi a provocat daune şi la restul clădirii, potrivit ct100.ro.

Ultimele stiri

  • Burduja, despre întâlnirea cu Iohannis, de la Cotroceni: „Nu este o chestiune neobişnuită” – VIDEO
  • Vara începe „în forță”! La ce valori vor ajunge temperaturile zilele următoare. Șefa ANM: „Înseamnă deja pragul unei zile de caniculă”
  • Alertă alimentară în România. Sortiment de pește, retras de la rafturi de un cunoscut hipermarket/Care e motivul
  • Cresc veniturile populației în urma măsurilor PSD: românii iau mai multe credite, pe dobânzi mai mici
  • Fluctuațiile la prețul energiei nu-i afectează pe români: Guvernul Ciolacu păstrează plafonarea prețurilor până în primăvara lui 2025
  • Ucrainean reținut de DNA Constanța, pentru cumpărare de influență/Prins în flagrant
  • El a câștigat finala „Românii au talent”, sezonul 14! Tânărul pleacă acasă cu marele premiu de 120.000 de euro – VIDEO
  • Suma uriașă pe care a Trump a câștigat-o în 24 de ore după condamnare. „Sistemul nostru digital de strângere de fonduri a fost copleşit”
  • Imagini dramatice în Italia! Trei tineri, filmați în timp ce se țin în brațe, înainte de a fi luați de ape/Mașina lor, cu numere românești
  • Horoscop 1 iunie 2024. Comunicarea este cheia astăzi
  • Exit mobile version