AcasăNewsÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, la DNA! - VIDEO

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, la DNA! – VIDEO

sursa foto: captură video Facebook/Ziua de Constanța

Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul (ÎPS) Teodosie, a ajuns joi, 18 ianuarie, la sediul Direcției Naționale Anticorupție Constanța.

Totul, pentru a fi audiat în dosarul în care este suspectat de cumpărare de influență. Până să ajungă să dea ochii cu procurorii, joi dimineață, ÎPS Teodosie a ales să nu facă prea multe declarații în fața presei.

A dat de înțeles că nu știe ce se va întâmpla la întâlnirea cu procurorii, spunând că nu e „ghicitor”.

„Vine să clarifice niște lucruri”

Avocatul său, în schimb, a venit cu mai multe precizări în contextul audierii lui ÎPS Teodosie la DNA. „Audierea de azi este o audiere, să spunem așa, care vine să clarifice niște lucruri.

Dosarul, așa cum am bănuit de la bun început, se bazează doar pe acea înregistrare, care a apărut în mod public. Din toate punctele de vedere, indiferent că în momentul de față avem o audiere, nu poate să constituie infracțiunea de cumpărare de influență sau instigare în vreo formă”, a declarat avocatul Adrian Cuculis, în fața jurnaliștilor.

Citiți și: LUMINĂ DE LA RĂSĂRIT: Lui TEODOSIE i se face MIȘCARE politică!

Avocat: Probabil că se încearcă discreditarea lui ÎPS Teodosie

„Mai mult decât atât, probabil că se încearcă discreditarea Înalt Prea Sfinţitului Teodosie. În momentul de față, singurele probe din dosar se referă la înregistrarea pe care o cunoașteți cu toții din spațiul public.

Astăzi o să depunem și noi o notă de probatoriu, să vedem cu ce a fost înregistrată, să vedem dacă nu cumva e trunchiat materialul respectiv, chestiuni normale într-o procedură penală”, a mai precizat, joi, avocatul.

Ce anunța DNA-ul în decembrie anul trecut

Vă amintim că, în 5 decembrie 2023, DNA-ul a transmis, prin intermediul unui comunicat, că Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, este urmărit penal, fiind suspectat de cumpărare de influență.

În același dosar este vizat și un consilier în cadrul Arhiepiscopiei Tomisului, acesta fiind suspectat de complicitate la cumpărare de influență.

Redăm în cele ce urmează, integral, comunicatul DNA din 5 decembrie:

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de suspecții:

PETRESCU TEODOSIE, arhiepiscop al Tomisului (funcționar public în sensul legii penale), pentru săvârșirea infracțiunii de cumpărare de influență,

P.I., un consilier în cadrul Arhiepiscopiei Tomisului, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la cumpărare de influență.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, la această etapă procesuală, există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

În luna iulie a anului 2023, suspectul Petrescu Teodosie, în calitatea menționată mai sus, ar fi promis suma de 160.000 lei unui om de afaceri (martor în cauză), reprezentând un procent de 20% din suma de 800.000 lei, pe care acesta din urmă ar fi trebuit să o obțină pentru Arhiepiscopia Tomisului,

în urma folosirii influenței pe care ar fi afirmat că ar fi avut-o asupra funcționarilor cu drept de decizie în această privință din cadrul Secretariatului de Stat pentru Culte. La acea discuție ar fi participat și celălalt suspect, acesta fiind cel care ar fi negociat cu omul de afaceri termenii în care urma să fie pusă în practică „înțelegerea” respectivă.

Suma de 800.000 lei ar fi urmat să fie utilizată pentru finanțarea unor lucrări de construcție ori reabilitare a unităților de cult aflate în subordinea Arhiepiscopiei Tomisului.

Celor doi suspecți li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

Facem precizarea că efectuarea în continuare a urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Menționăm că prezentul comunicat a fost întocmit în conformitate cu art. 28 alin. 4 din Ghidul de bune practici privind relația sistemului judiciar cu mass media, aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 197/2019.”

author avatar
Andrei Coman
438 afisari

9 COMENTARII

  1. Intrarea la DNA C-ța se face printr- un gang strâmt ca-n filmele cu mafioți😄😄😄 . O arhitectură după chipul și asemănarea hautoritatilor mafioate…

  2. Intrarea la DNA C-ța se face printr- un gang strâmt ca-n filmele cu mafioți😄😄😄 . O arhitectură după chipul și asemănarea hautoritatilor mafioate…

    • Normal ca am vazut video-ul , gangul este facut sa asigure protectia si rusinea clientilor DNA .

  3. Un militian de la DNA George M. Aflat la volan pe bulevard sectorul 4 lasa geamul jos si incepe si urla agresiv la un trecator ce cauta pe trecere, asteptand sa se faca verde. Dar militianul trecuse pe rosu si era si agresiv in comportament. Pai astuia i se aplica legea sau doar pentru fraieri cu dedicatie?
    In Securistan legile sunt instrument de forta impotriva indezirabililor si atat?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger