AcasăNewsIpoteza soc: Iovan nu s-ar fi aflat la mansa avionului in momentul...

Ipoteza soc: Iovan nu s-ar fi aflat la mansa avionului in momentul prabusirii!

(sursa foto: Facebook/Marius Pop)

Ancheta in cazul tragediei aviatice din muntii Apuseni scoate la iveala informatii incredibile, ce ar putea da o noua turnura cazului. Conform unor surse din randul celor care se ocupa de elucidarea cauzelor ce au dus la producerea accidentului aeronautic, in momentul prabusirii, la mansa  aparatului de zbor s-ar fi aflat copilotul, si nu pilotul Adrian Iovan.

(sursa foto: Facebook/Marius Pop)

In momentele dinaintea aterizarii fortate, intr-o zona inalta, de la limita judetelor Alba si Cluj, la mansa avionului tip BN-2 ar fi fost  tanarul Razvan Petrescu, si nu Iovan, in tot acest timp, reputatul pilot facand eforturi sa degivreze aripile avionului,  conform antena3.ro. Aflat la comanda, Petrescu se ocupa de tot ceea ce insemna directia de deplasare si viteza aparatului de zbor, precizeaza sursa citata, precizand ca ar avea confirmarea acestor informatii chiar de la tatal copilotului.

 

Conform specialistilor in aviatie, gheata depusa pe aripi ingreuneaza avionul, existand riscul ca aparatul de zbor sa se abata de la curs si chiar sa se prabuseasca. Aeronava plecata din Capitala, spre Oradea, pentru o prelevare de organe, si in care se aflau patru medici, o studenta la medicina, dar si cei doi – pilotul si copilotul- a aterizat fortat, in Apuseni, pe 20 ianuarie. Adrian Iovan si tanara Aurelia Ion au pierit, celelalte victime gasite la locul accidentului, dupa cateva ore de cautari, fiind duse la spital, in Cluj.

Ancheta in acest caz a fost preluata de catre reprezentantii parchetului Militar.

98 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger