AcasăNewsIpocrizia politica nu a iertat nici tragedia de la Colectiv

Ipocrizia politica nu a iertat nici tragedia de la Colectiv

Si dupa un an, Klaus Iohannis mizeaza electoral tot pe tragedia de la Colectiv

Cea mai mare tragedie petrecuta in Romania dupa masacrul din 1989, soldata cu moartea a 64 de tineri si mutilarea altor zeci, este exploatata si ea electoral de politicienii care altfel plang pe umerii rudelor victimelor.

Si dupa un an, Klaus Iohannis mizeaza electoral tot pe tragedia de la Colectiv

Cel care insista sa se adape cat mai mult poate din ”izvorul” Colectiv este Klaus Iohannis. Care pare sa nu vada ca sistemul medical gafaie in continuare (in multe judete horcaie de-a dreptul), ca ancheta de la Colectiv treneaza, ca autoritatile locale nu au fost trase cu adevarat la raspundere iar supravietuitorii tragediei se lupta sa faca rost de bani pentru tratamentele scumpe si de indelungate. Si asta dupa ce multi dintre cei tratati in strainatate au trecut si prin umilinta de a li se bate obrazul (sau chiar de a risca externarea fortata) din cauza ca statul roman a intarziat cu plata spitalizarii si tratamentelor. Pentru presedintele Klaus Iohannis, lucrurile nu stau insa asa. ”Romania s-a schimbat. Daca acum, dupa un an de zile, tragem linie vedem ca unele lucruri s-au schimbat in bine”, a decretat seful statului ieri, la comemorarea tragediei si dezvelirea monumentului ridicat in amintirea victimelor.  Total neinspirat, Iohannis a confirmat si ca spera sa se aleaga cu avantaje electorale de pe urma tragediei: ”Cei care au inteles mesajul romanilor dupa Colectiv vor avea probabil o pozitie mai buna in alegeri, iar cei care nu au inteles acest mesaj, incet, dar sigur vor fi maturati de pe scena publica”. Mai precauti si mai abili decat Iohannis, Calin Popescu Tariceanu si Traian Basescu s-au multumit sa comemoreze momentul Colectiv pe Facebook. Confortabil asezati pe primul loc in toate sondajele, pesedistii s-au facut ca ploua, cu gandul la Guvernul Ponta cel aflat in functie la momentul tragediei. Marele beneficiar al tragediei, premierul tehnocrat Dacian Ciolos, a ales si el sa nu-si arate chipul in multime (nu cumva sa-si aminteasca cineva de guvernarea din ultimul an, probabil) si a pus in schimb o mare banda neagra de doliu pe Palatul Victoria. Gest interpretabil data fiind eficienta Guvernului pe care il conduce, cineva mai sugubat ar putea crede ca Executivul roman chiar si-a dat duhul.

author avatar
Simona Badulescu
625 afisari

2 COMENTARII

  1. Ce murdari sunt acesti politicieni atit din fruntea guvernului cat si de la preedentie, asfidat oameni indoliati si au mers unul prea dimineata si altul seara ca sa nu se intilneasca cu cei pe care ia umilit un an de zile. Rusinea este si mai mare cind nici pina in prezent nu se stie nici cauza incediului si nici vinovati. Speculatiile pe acesta tema continua si la un an dupa eveniment, dar nici un serviciu secret nu a venit in fata opiniei publice cu dezmintiri pe acesta tema, e rusinos si periculos in acelasi timp. Dar sa stiti domnilor care stiti ceva important despre acest eveniment ca blestemul mortilor nevinovati se va razbuna odata cind nici nu va veti gandi.

  2. Cea mai mare oportunitate! Pentru ca vrei bani! Promovam cea mai socanta poveste! Oferim o oportunitate unica! Suntem in plina expansiune! Rapid! Hollywood e aici! Castiga si tu bani! Avem un scop: Hollywood! E totul testat deja! Special pentru tine! Cel mai bun regizor ne asteapta! Solicita acum detalii la adresa de email : best73gold@gmail.com

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger