AcasăNewsIphone 5, noul telefon de la Apple, o dezamagire pentru specialisti

Iphone 5, noul telefon de la Apple, o dezamagire pentru specialisti

(foto: apple.com)

Nici bine nu a fost lansat noul telefon de la Apple, iPhone 5, ca aceasta a si fost desfiintat de specialisti care il catalogheaza ca fiind „plictisitor”.

(foto: apple.com)

Apple a lansat, miercuri, cu mare tamtam noul smartphone din gama iPhone, ajuns la al cincilea model. Insa, in timp ce utulizatori simpli se bucura de noua aparitie si abia asteapta sa si-l achizitioneze, presa internationala pare mai sceptrica, specialistii catalogand noul terminal ca fiind unul „absolut plictisitor”.

iPhone 5 e mai bun decat iPhone 4S sau iPhone 4 sau in mare masura oricare alt telefon pe care il puteti cumpara. Insa, este un fel de Toyota Prius al update-urilor de smartphone-uri. E un triumf al tehnologiei, insa e la fel de entuziasmant ca si cum ai conduce o masina cu 40 de kilometri pe ora. Nu iti va schimba viata. Nu iti va oferi o experienta complet noua”, scriu cei de la Wired.

In plus, desi aduce imbunatatiri in materie de software si hardware, de la un ecran mai mare, autonomie mai buna, procesor mai puternic si o parte grafica performanta, specialistii in tehnologie sunt de parere ca Iphone 5 nu aduce nimic revolutionar, fiind un simplu update al vechiului terminal.

„iPhone 5 este cel mai bun telefon din lume. Are hardware de ultima generatie, procesor A6 si un ecran uimitor de 4 inci. Noul sistem de operare, iOS 6, e excelent, iar carcasa subtire, alcatuita exclusiv din sticla si aluminiu, este un triumf al designului industrial. Nu e nimic in neregula cu telefonul, ba chiar exceleaza la toate capitolele. Cu toate astea, este in acelasi timp absolut plictisitor”, mai scriu jurnalistii de la wired.com.

Astfel, acestia considera ca iPhone 5 este doar un iPhone 4 cu un ecran mai mare, care a capatat cateva imbunatatiri absoluti firesti in conditiile in care ecranele mai mari de 3,5 inci nu reprezinta o noutate iar folosirea unui procesor mai puternic si a unei camere foto mai performante reprinta un pas firesc.

Pe langa aceasta, nici secretara virtuala SIRI nu a devenit extraordinara, fiind doar o varainata imbunatatita a celei vechi.

Peste toate soseste noul conector folosit de cei de la Apple, bazat pe 8 pini, in conditiile in care cel vechi era de 30 de pini, care nu este compatibil cu terminalele vechi, astfel incat utilizatorii vor fi nevoiti sa scoata 29 de dolari pentru a-si cumpara un adaptor.

Problemele mari cu iPhone 5 sunt in Romania, loc unde SIRI este aproape ineficienta, secretara fiind doar vorbitoare de limba engleza. In plus, nici tehnologia 4G LTE, cea care aduce viteze mai amri pentru internetul mobil, nu este posibila in Romania, tara in care nu exista inca acest sistem. In plus, nici in viitorul apropiat romanii nu vor avea pare de asa ceva, implementarea tehnologiei urmand a avea loc incepand cu anul 2014, informeaza realitatea.net.

author avatar
Ionut Zgimbau
984 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger