AcasăNewsION TIRIAC: Va fi criza si in 2012. Romanul trebuie sa stranga...

ION TIRIAC: Va fi criza si in 2012. Romanul trebuie sa stranga centura

Ion Tiriac (foto: doartenis.ro)

CRIZA va continua si in 2012, crede Ion Tiriac. Omul de afaceri a declarat, in cadrul emisiunii „Dupa 20 de ani”, de la ProTV, ca romanii vor fi nevoiti „sa stranga centura” si in anul ce vine.

Ion Tiriac (foto: doartenis.ro)

Previziuni deloc imbucuratoare de la cunoscutul om de afaceri Ion Tiriac. Intrebat daca, in opinia sa, criza va continua, Tiriac a declarat ca nu vom scapa de perioada dificila nici in 2012, si ca s-a inselat cand, in urma cu aproximativ un an, afirma, la aceeasi emisiune, ca ne va merge mai bine. „Acum vreun an am gresit si-mi cer scuze. Credeam ca-n 2012 incepem sa flotam, ca ne va merge ceva mai bine. Din pacate nu cred ca este cazul, romanul trebuie sa stranga centura. Sigur mai putem sa imprumutam, sa imprumutam, sa imprumutam, sper ca daca imprumutam de data asta sa imprumutam pentru a investi in special infrastructura, suntem morti de foame din cauza ei. Stiu ca-i foarte greu ca un pensionar sa inteleaga treaba asta, sunt foarte multi”, a spus Tiriac, la ProTV.

In opinia fostului mare tenismen, actualmente unul dintre cei mai cunoscuti oameni de afaceri romani, Guvernul ar trebui sa se consulte, de doua ori pe saptamana, cu reprezentantii mediului de afaceri, pentru a identifica problemele ce pot fi corectate. Tiriac a dat exemplul Bulgariei. „Bulgarii, uite, au fost aici cu ministrul de Finante, un tinerel, care a lucrat la Banca Mondiala vreo zece ani. Au venit inapoi si-au spus: ‘Am redus taxele, am redus TVA-ul, unde ce ne vine inapoi, nu ne trebuie bani de la nimeni, uite ce facem’. O tarisoara mult mai mica ca noi, poate mai usor de administrat”, a adaugat Tiriac.

Tiriac crede ca sunt necesare instrumente pentru a incuraja economia, pentru a se evita „sindromul fricii totale”, cu care se lupta spaniolii. Cat priveste situatia Greciei, care se confrunta cu o situatie extrem de grea, Ion Tiriac a declarat: „Grecia e atat de mititica. Mai da 100 de miliarde, mai iarta-i de 100 de miliarde, nu stiu ce, pana la un moment dat cand spune: ‘Bine, acum s-a terminat, ia faceti-va treaba si-am terminat’. Euro, ne-euro, nu se poate la infinit”, a mai declarat Ion Tiriac, la emisiunea „Dupa 20 de ani”.

427 afisari

1 COMENTARIU

  1. Nu e singurul care sustine ca va continua criza si in 2012,dar un lucru e clar :nu mogulii vor avea de suferit, ci oamenii de rand !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger