Cauta

Ion Tiriac: Daca Boc si-ar da demisia, ar fi foarte de respectat. Ce a facut, a facut ca lumea

Guvernul a luat multe dintre masurile necesare in perioada crizei, chiar daca uneori mai tarziu, a declarat, duminica, Ion Tiriac, in cadrul emisiunii „Dupa 20 de ani”, de la ProTV. Totodata, omul de afaceri a sustinut ca o eventuala demisie a premierului Emil Boc „ar fi de respectat, pentru ca ce a facut, a facut ca lumea”.

(foto: captura ProTv)

„Din 1990 pana in 2012 toti au facut ceva ce-au putut, se spune. N-au facut destul, asta-i sigur. Dar nu pot sa iau numai clasa politica de azi, s-o blestem, pentru ce mi s-a intamplat mie din 1990 pana acum, in special in aceasta situatie de criza. (…) Dupa parerea mea, si-am spus la inceputul crizei, daca acest Guvern face ce trebuie sa faca – si acest Guvern a facut multe din ce trebuia sa faca, cam tarziu, dar le-a facut – nu poate sa reziste mai mult de sase pana la zece luni. Atat de nepopulare o sa fie masurile pe care trebuie sa le ia, incat se erodeaza (…). Nu stiu si nu inteleg ce este atat de complicat, daca este, ca acest partid sa-si puna alt Guvern sau, hai sa ne uitam din nou in jur, dar numai la ce e bun”, a declarat omul de afaceri la Pro TV.

Intrebat daca sugereaza ca premierul ar trebui sa demisioneze, Tiriac a raspuns: „Eu nu sugerez nimic. Daca domnul Boc si-ar da demisia, dupa parerea mea, ar fi foarte de respectat, pentru ca ce a facut, a facut ca lumea. Tarziu, cum am spus, dar ca lumea. Ba poate este criticat pentru ca a facut prea mult. Am spus si o repet intotdeauna: Puterea nu poate sa lucreze intr-un stat fara sa aiba Opozitia alaturi. Deciziile majore nu pot fi luate doar de Putere, ci impreuna cu partea cealalta”, a afirmat Ion Tiriac.

Omul de afaceri a mai spus ca nu ar fi interesat sa intre in politica. „Eu nu pot sa-mi iau responsabilitatea pentru o natiune. Nu sunt las, sunt realist”, a mai spus Tiriac in emisiunea „Dupa 20 de ani”. Cat priveste subiectul protestelor ce au avut loc in Romania, in ultimele zile, Tiriac a dat de inteles ca nu considera ca sunt o solutie.

Ultimele stiri

  • LIGA 1, program, rezultate LIVE și clasament ACTUALIZAT
  • Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai
  • Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”
  • Cât au ajuns să coste ouăle în pieţe, înainte de Paştele 2024. În supermarket, se găsesc şi la preţ dublu
  • Mesaje de Paște 2024. Felicitări, urări şi gânduri bune pentru cei apropiaţi cu ocazia Sărbătorilor Pascale
  • Guvernul vrea să mărească pensiile de la 1 septembrie, dar cine le mai apucă? Speranţa de viaţă, în România, s-a PRĂBUŞIT!
  • Dramă în judeţul Neamţ: un bărbat s-a aruncat în faţa trenului. A murit pe loc!
  • Jandarmii i-au căutat, pentru droguri, „la piele” pe petrecăreții din Mamaia. Unde au putut să le ascundă tinerii
  • Horoscop – sâmbătă, 4 aprilie 2024. Berbecii au idei ciudate, iar Racii au parte de întâmplări deosebite
  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Exit mobile version