AcasăNewsIon Tiriac, candidatul USL pentru Cotroceni

Ion Tiriac, candidatul USL pentru Cotroceni

USL ia in calcul sa-l sustina la viitoarele alegeri prezidentiale pe omul de afaceri Ion Tiriac. Mutarea a venit in plic chiar de la Washington si a fost transmisa liderilor Uniunii de Philip Gordon.

Ion Tiriac se pare ca se bucura de sustinerea Washington-ului

Desi au trecut mai bine de doua saptamani de cand Philip Gordon, asistentul secretarului de stat american, Hillary Clinton, s-a aflat in Romania, ecoul vizitei sale nu s-a stins inca. De departe, cel mai vocal a fost si este liderul liberal Crin Antonescu, care nu a ezitat sa-l acuze public pe emisarul american de imixtiune in problemele interne ale tarii noastre.

Prestatia prezidentiala a lui Crin Antonescu nu a fost pe placul americanilor

Surprinzatoare in prima faza, reactia lui Antonescu are insa o explicatie. Practic, presedintele PNL nu a fost iritat atat de faptul ca prezenta oficialului american ar fi inclinat balanta in favoarea lui Traian Basescu, ci de mesajul ”back off” (retrage-te!,  n.r) care-l viza personal. Concret, potrivit unor surse din cadrul PNL,  lui Crin Antonescu i s-a cerut sa renunte definitiv la aspiratiile de prezidentiabil, Gordon propunandu-le uselistilor un alt nume: Ion Tiriac.  Surpriza a fost la fel de mare si pentru premierul Victor Ponta, acesta din urma invitandu-l ulterior pe prezidentiabilul propus de americani la intalnire fata-n fata pentru lamuriri.

Garantie pentru mediul de afaceri

Culmea, propunerea s-a dovedit a fi pe placul social-democratilor, fostul tenisman fiind cunoscut pentru bunele relatii pe care le-a avut de-a lungul timpului cu diversi lideri PSD.  Prin urmare, pesedistii sunt acum in asentimentul oficialilor de la Washington, recunoscand si ei ca  Ion Tiriac este perceput ca un personaj care are capacitatea sa puna capat coruptiei din tara si care reprezinta in acelasi timp o garantie pentru oamenii de afaceri. Mai mult, ideea se pare ca-i surade si premierului care vede deja un tandem Tiriac (presedinte) – Ponta (prim-ministru).

[poll id=”338″]

author avatar
Victor Paun
2.519 afisari

2 COMENTARII

  1. iata cum masoneria continua sa se amestece in continuare in viata acestei tari si acestui popor !!!! mare,chiar f. maaaareee obraznicie !!!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger