AcasăNewsIon Stan isi pastreaza imunitatea parlamentara. Camera Deputatilor nu a votat din...

Ion Stan isi pastreaza imunitatea parlamentara. Camera Deputatilor nu a votat din lipsa de cvorum

(foto: realitatea)

Deputatii nu au putut nici in sedinta de miercuri sa voteze solicitarea procurorilor de incuviintare a arestarii preventive a deputatului PDS, Ion Stan, deoarece cvorumul nu a fost intrunit.

(foto: realitatea)

Valeriu Zgonea, presedintele Camerei, a anuntat ca raportul Comisiei juridice va ramane pe ordinea de zi, urmand sa fie rediscutat in prima sedinta a parlamentarilor din noul mandat. „Proiectul de hotărâre rămâne pe ordinea de zi a noului Parlament şi va fi introdus cu prioritate”, a declarat Zgonea.

Sedinta de plen a Camerei Deputatilor, in care trebuia sa se voteze ridicarea imunitatii deputatului Ion Stan, nu s-a putut desfasura deoarece in sala nu au fost prezenti decat 103 deputati.

Valeriu Zgonea a anuntat ca problema privind solicitarea procurorilor de incuviintare a restarii preventive a deputatului PDS va intra cu prioritate pe ordinea de zi a viitorului Legislativ, fara a fi necesare noi documente de la Ministerul Justitiei.

Deputatul Ion Stan a castigat un nou mandat de deputat la alegerile parlamentare de pe 9 decembrie.

Pe data de 3 decembrie, Comisia Juridica a Camerei a avizat pozitiv cererea justitiei de incuviintare a arestarii preventive, in dosarul in care deputatul Ion Stan este acuzat de trafic de influenta. O decizie trebuie luata, insa, in plenul Camerei, care nu s-a reunit pana in prezent.

author avatar
Alina Costache
130 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger