AcasăNewsIon Rădoi stă pe un munte de bani. Suma colosală pe care...

Ion Rădoi stă pe un munte de bani. Suma colosală pe care a câștigat-o din subînchirierea spațiilor de la metrou

Ion RadoiIon Rădoi stă pe un munte de bani. Suma colosală pe care a câștigat-o din subînchirierea spațiilor de la metrou

Liderul organizației Unitatea – Sindicatul Liber Metrou (USLM) Ion Rădoi încasa lunar o sumă fără precedent.

Firma deținută de sindicatul de la Metrou încasa 75% din veniturile pentru spațiile comerciale și 53% din veniturile pentru spațiile publicitare de la metrou, prin SC Sindomet Servcom SRL, firmă deținută de Sindicatul Unitatea- Sindicatul Liber de la Metrou (U.S.L.M) și controlată de Ion Rădoi, potrivit ministrului Transporturilor, Cătălin Drulă.

Procurorii susțin, în actele de punere sub acuzare a liderului sindical de la Metrou, că Ion Rădoi percepea taxe între 5.000 şi 200.000 de euro ca să sub-închirieze spaţiile comerciale de la metrou, deși înțelegerea, oricum expirată, dintre firma sindicatului și Metrorex nu permitea acest lucru.

Stenogramele DNA spun totul

În dosar se regăsește, potrivit G4Media, stenograma unei discuții telefonice dintre Ion Rădoi și Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 5. La Sectorul 5 edilul ar fi întârziat în mod intenţionat să demoleze chioşcurile și i-ar fi cerut în schimb preşedintelui Sindicatului Liber din Metrou, Ion Rădoi, să îi dea şi lui spaţii comerciale. Documentul citat arată că Rădoi a fost de acord cu propunerea lui Piedone. Mai mult, i-a spus că îi dă „o jumătate de staţie întreagă”.

Procurorii DNA au descins pe 14 iulie la Sindicatul Liber din Metrou și la alte câteva locații, printre care se numără și locuința liderului de sindicat Ion Rădoi. După audierea celor implicați, procurorii au anunțat punerea sub control judiciar a lui Ion Rădoi pentru folosirea influenței și pentru două fapte de șantaj.

Dosarul penal în care este implicat liderul Sindicatului Liber din Metrou are ca obiect investigarea modalității în care au fost exploatate și administrate spațiile comerciale din stațiile de metrou și din căile de acces către metrou, în perioada septembrie 2018 – iulie 2021. Acuzațiile pe această temă au fost lansate încă din această primăvară de către ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, care a și anunțat faptul că va formula o plângere penală cu privire la această speță.

Salariu mai mare decât președintele

Ultima declarație de avere depusă în 2020 arată că acesta primea aproximativ 4.000 de euro, banii strânși în principal din cotizațiile membrilor de sindicat, cu 1.000 de euro mai mult decât președintele Klaus Iohannis.

În același timp, salariul lui Ion Rădoi este mai mare și decât cel al directorului general al Metrorex și a șefilor de servicii din companie care câștigă net aproximativ 2.800 de euro, respectiv 2.300 de euro.

author avatar
Andreea Vlad
487 afisari

1 COMENTARIU

  1. vin altii imediat si imbogatesc niste straini care sunt ok!!!!!!!!!!!!manevre ieftine si tunurile cu fezabilitati si alte combinatii sunt ok!!!!!!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger