AcasăNewsIon Predescu, CCR: Referendumul trebuia validat

Ion Predescu, CCR: Referendumul trebuia validat

(foto: captura rtv)

Judecatorul Ion Predescu a declarat ca referendumul privind demiterea lui Train Basescu trebuia validat, motivand ca ceilalti membri ai CCR nu au luat in considerare datele Guvernului, care arata ca in Romania sunt doar 14 milioane de romani.

(foto: captura rtv)

Decizia luata marti de sase membri ai Curtii Constitutionale, de a invalida referendumul privind demiterea lui Traian Basescu din functia de presedinte al Romaniei, l-a nemultumit pe judecatorul Ion Predescu, care s-a aratat indignat de faptul ca a fost luata aceasta hotarare.

„Absolut trebuia validat. Asa am si votat. Cei 8 milioane si jumatate prezenti la vot reprezentau cifra corespunzatoare cifrei de 17 milioane, ori la noi nu erau 17 milioane, ci cu mult mai putin cetateni cu drept de vot”, a declarat acesta, citat de rtv.net.

Judecatorul a tinut sa precizeze motivul pentru care a dorit validarea recensamantului, aratanad ca, potrivit cifrelor oferite de Guvern, cele care trebuiau luate in considerare, in Romania mai sunt doar aproximativ 14 milioane de persoane cu drept de vot.

„Pentru mine, in raport de populatia tarii, aplicand cifra care rezulta de 18,3% a minorilor, aproape 4 milioane, raman 17. Din 17, scazand pe cei care au domiciul si resedinta legala in strainatate, raman intre 14 si 15 milioane. Cifre exact, matematice care m-au determinat sa sustin punctul de vedere pentru care am si votat. Dansii nu au pus temei pe datele prezentate de Guvern. Cifrele sunt limpezi, clare, precise „, a spus Ion Predescu.

Judecatorul CCR nu a dorit sa comenteze declaratiei Aspaziei Cojocaru potrivit carora ea nu „nu vrea sa faca puscarie” deoarece ar fi incalcat legea, lasandu-i pe Ion Predescu sa „lupte singur”.

„Treaba dansei, ce am eu cu dansa. Daca dansa a lasat asa sa se inteleaga, e treaba dansei. Este o chestie de interpretare”, a comentat membrul Curtii Constitutionale.

author avatar
Ionut Zgimbau
390 afisari
Zenville

Ultimele știri

Caz înspăimântător în București! Femeie reținută după ce şi-a înjunghiat de două ori soţul, la un interval de mai multe ore

Caz șocant în București! O femeie a fost reţinută, sub acuzaţia de violenţă în familie în modalitatea tentativei de omor, după ce şi-a înjunghiat...

Momente de groază, la înălțime. Pasagerii unui telescaun, surprinși de rafale foarte puternice de vânt – VIDEO

Mai multe persoane au trecut printr-o experiență pe care, cel mai probabil, nu o vor uita niciodată. Sau, cel puțin, nu prea curând.Au fost...
proger