AcasăNewsIon Iliescu si Mircea Geoana au votat pentru stabilitatea Romaniei

Ion Iliescu si Mircea Geoana au votat pentru stabilitatea Romaniei

(foto: ziare.com)

Fostul presedinte Ion Iliescu si senatorul PSD Mircea Geoana au participat duminica la vot, in speranta ca situatia Romaniei va fi mai stabila si ca cetatenii acestei tari o vor duce mai bine.

(foto: ziare.com)

Ion Iliescu a votat duminica la Liceul Jean Monnet din Capitala, unde a venit singur, fara sotia sa, care il insotea de obicei, motivand ca aceasta „avea ceva treaba acum, dimineata”.

Fostul presedinte s-a aratat pesimist in ceea ce priveste prezenta la vot a romanilor, despre care crede ca va fi afectata de conditiile meteo nefavorabile. „Am venit cu ganduri foarte deschise, ca sa realizam o situatie mai stabila in tara. Pe o astfel de vreme, va fi o prezenta mai slaba la vot. E dificil. Aici inca e doar ploaie, dar prin tara am vazut ca e viscol, zapada. Nu toti vor avea temeritatea sa iasa pe o astfel de vreme”, a declarat Ion Iliescu.

Senatorul PSD Mircea Geoana a votat si el, duminica, la Dabuleni, unde candideaza pentru cel de-al treilea mandat. Pentru a intra in cabina de vot, Geoana a stat la coada cel putin 15 minute. „Stam la coada dreptatii si sper sa fie o zi care sa mai risipeasca din fricile, deznadejdile si de multe ori resemnarea care ii bantuie pe foarte multi dintre romani, olteni, pe cei de aici, din Dabuleni, sau din sudul tarii”, a spus Geoana, in timp ce astepta la coada sa voteze.

Senatorul PSD a venit insotit doar de primarul localitatii, Nicolae Dragoi. Mircea Geoana a fost votantul cu numarul 298 in sectia 200 de la Dabuleni.

La iesirea de la urne, Geoana a spus ca a votat cu speranta ca Romania o va duce mai bine, dar ca in acelasi timp este ingrijorat pentru anii care vor urma: „Votez cu speranta ca Romania sa o duca mai bine si cu ingrijorarea pentru ca anii care vor urma vor fi complicati. Am votat cu gandul la cei foarte multi, cu probleme, necazuri, cu sperantele facute praf de ani de zile de atata saracie”.

author avatar
Alina Costache
106 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger