AcasăNewsIon Iliescu, la 82 de ani: Sigur am reusit sa las ceva...

Ion Iliescu, la 82 de ani: Sigur am reusit sa las ceva in istoria Romaniei

Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, considera, la aniversarea celor 82 de ani, ca a reusit sa lase ceva in istoria Romaniei: „reconstructia ei democratica si, impreuna cu aceia care au crezut in acest tel al Romaniei, ancorarea ei in spatiul civilizational occidental”.

„Mi s-a propus un exercitiu de imaginatie: suntem in anul de gratie 2112. Urmasii nostri se uita la televizor, unde e programata o emisiune de genul „Memoria inaintasilor”. Ce mi-ar placea sa stie despre mine generatiile care vin? Ca, dincolo de orice, mi-am facut datoria, ca am crezut in capacitatea natiunii noastre de a trece peste obstacole si de a progresa, dar, mai presus de orice ca am crezut in libertate, egalitate si fraternitate. Care sunt dincolo de stanga si de dreapta. Sunt esenta demnitatii umane. De-acolo, de unde voi fi, as fi bucuros sa pot privi zambind o lume mai buna, cu oameni mai fericiti si mai impliniti sufleteste”, scrie Ion Iliescu pe blogul sau.Acesta se arata satisfacut de a fi revenit intr-o Europa a drepturilor oamenilor, la institutiile si notiunile esentiale ale democratiei, dar nemultumit de „situatia ambigua in materie de democratie, de nerespectarea multor drepturi si libertati cetatenesti, sub diferite pretexte, de institutionalizarea coruptiei, de degradarea limbajului, a demnitatii umane”, din tara noastra.

„Lumea de azi trece prin mari framantari, se schimba, si, din pacate, sensul schimbarii este defavorabil omului simplu, al carui exponent imi place sa cred ca am fost si sunt. Daca liderii acestei lumi vor da dovada de intelepciuni si vor renunta la vanitati de nimic justificate, vor face asa incat omul obisnuit sa fie in centrul schimbarii, si nu banul. Dar pentru asta trebuie sa ne facem auzita vocea. Este din nou timpul coborarii omului obisnuit in agora. Politica este un lucru mult prea serios pentru a fi lasat doar pe mainile politicienilor. O spune un om pentru care politica a fost un mod de a trai”, mai spune Ion Iliescu.

author avatar
Ciprian Purice
248 afisari

5 COMENTARII

  1. OMULE LASA-NE ..DESTUL AI DISTRUS TOTUL,DU-TE DUPA..ILICI ULIANOV SAU PLEACA IN PATAGONIA..POATE AIA AU NEVOIE DE TINE…AI DISTRUS O TARA ,AI LASAT O NATIUNE FARA VIITOR,..ASATA AI FACUT …ASTA AI LASAT DUPA TINE…..

  2. Sigur ai lasat ceva in istoria RO! multe mame inlacrimate pt copii morti la lovitura de stat,mame care-si plang copii plecati printre straini din cauza ta,bai animalule care-ai vandut cu bombo tara ,DA, mai criminalule,asta v-a scrie istoria despre tine tradatorule si mai ascunde-te dracului sa nu te mai vada poporul,esti orb?nu vezi care-i parerea oamenilor si ce mesaje iti lasa? l-ai impuscat pe Ceausescu om lacom si ordinar,sa-i iei locul nu sa faci tarii un bine!el are pe mormant flori dar tu vei avea un morman de rahat,!

  3. Ceea ce a facut d-l Iliescu este o crima la adresa poporului roman. Zeci de mii de condamnati politic in vremea comunismului, de multe ori numai din razbunare, tinuti si cinci ani fara judecata.Chinuiti pentru a marturisi vini fabricate de securesti. Se pare ca zece mii morti au murit in puscarii multi oameni de valoare, ca Iuliu Maniu si altii. Infometati si batjocoriti de oameni fara inima. Dar nici acum nu au fost judecati judecatorii si comandantii de puscarii pentru abuzul lor, in a chinuii conda,mnatii. Sunt din Com. Ipotesti de langa Suceava. Un consatean de al meu numit Hladiuc Dumitru, la o bataie din bodega din sat ]n anul 1956a, cand a izbucnit revolutia in Ungaria a zis: “linistiti-va: vreti sa faceti aici ca in Ungaria?” penru acest cuvant a primit sase ani de puscarie. Nimeni nu i-a intrebat pe judecatori, de ce l-au pedepsit atat de crunt.
    Dupa revolutie, in loc ca industria sa fie vanduta unor investitori straini care sa fi preluat fabricile cu toti muncitorii si contractele incehiat cu strainatea, au lansat lozinca nu ne vindem tara, si astfel faricile vandute in mod abuziv imbogatindu-i de fostii comunisti au ajuns magazine comerciale.

  4. Sigur ca ai lasat ceva in urma,,mai draga”.Ai lasat familii indoliate,ai lasat tineri dezamagiti ca li s-au furat visele,ai lasat o tara complect saracita ,ai lasat o sleahta de nemernici sa devalizeze tara si care se auto-numesc politicieni,ai lasat un dezastru.Cu greu se va putea reface ceva,atat material cat mai ales moral.Eu m-am sa te judec….dar istoria o va face cu siguranta.Ceeace pot eu sa fac este sa te detest.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger